25 Years Janez Detd – The 25K Gold Show

Eén fan gaat met een goudklomp ter waarde van 25 000 Euro naar huis, op zaterdag 7 maart 2020 om 21u in de Brielpoort in Deinze.

April 2015: Eén fanatieke, gemotiveerde vrouwelijke fan die de in binnen- en buitenland nog steeds erg populaire punkrockband Janez Detd hun laatste show miste wegens ziekte, zorgde ervoor dat in minder dan 48 uren 1200 tickets werden verkocht voor een reünieconcert. Zonder enige publiciteit. Gewoon door de wilskracht van één fan en haar Facebook pagina. De verbondenheid tussen band en devote fans was altijd heel erg nauw. Waarvan akte.

November 2019: De band bestaat 25 jaar en wil graag iets terug geven aan haar devote fans. Méér dan een reünieshow. Méér dan een klein presentje. De band toont andermaal zijn groot hart voor de fans. Janez Detd speelt een uniek gouden jubileum concert in de Brielpoort in Deinze. En stuurt die avond één gelukkige fan naar huis met een klomp goud ter waarde van 25.000 Euro. De “The 25 K Gold Show” van Janez Detd is een feit.

Maart 2020: Op zaterdag 7 maart 2020 om 21 uur speelt Janez Detd een messcherpe setlist van 25 nummers om hun 25e verjaardag te vieren. Op hetzelfde podium waar The Ramones, Rage Against The Machine, AC/DC, The Cure, The Pixies, Red Hot Chili Peppers,… het beste van zichzelf gaven.

Bovendien stuurt de band één fan naar huis met 25 000 Euro onder de vorm van een goudklomp. Frontman Nikolas a.k.a. Bones zegt : “Onze fans zijn goud voor ons. We willen iets doen dat nog nooit werd gedaan. Never ever before.” Drummer Bram Steemans a.k.a.The Machine vult aan : “Dit is een gouden dankjewel en eresaluut voor de fantastische tijd die we hebben mogen beleven tussen 1995 en 2020”.

Zanger Nikolas Van der Veken voegt nog toe: “Je kan 10.000 maal dankjewel zeggen. Soms moet je de daad bij het woord voegen en de fans écht tonen hoeveel het voor ons heeft betekend. Putting your money where your mouth is. Letterlijk dan.” Te gek voor woorden? “Iedereen verklaart ons gek en dat is goed ook want punkrock is nu eenmaal gek” sluit Van der Veken nog met een grote glimlach af.

De ticketverkoop start zaterdag 23 november 2019 om exact 10u25. Er snel bij zijn is de boodschap.

Biografie Janez Detd.

De Vlaamse punkrockband Janez Detd, zette tussen 1995 en 2008 honderden podia in vuur en vlam in binnen- & buitenland. Als tieners begonnen Nikolas Van der Veken en kompanen aan hun carrière via het underground circuit. Al snel groeide hun aanhang uit tot een uitermate gemotiveerd leger fans.

Samen met hun fel gesmaakte live
concerten zorgde dit ervoor dat ze in 2000 werden getekend door het prestigieuze Virgin Benelux. De band brak bij het grote publiek door via hun cover van ‘Take on me’ van A-Ha. Vanaf dan was er geen houden meer aan en scoorde de band hit na hit.

Op Studio Brussel kampeerde de band tientallen weken op nummer 1 in ‘De Afrekening’. Bij TMF bleken ze een graag geziene gast en verzamelden ze maar liefst 4 TMF Awards. Janez Detd speelde in België onder andere op Rock Werchter, Pukkelpop en wisten Marktrock, Lokerse Feesten, Suikerrock, Rock Ternat, Crammerock,…

meerdere keren compleet op zijn kop te zetten. Internationale concerttournees met acts zoals The Offspring, Limp Bizkit, Good Charlotte en Bad Religion volgden. De band bracht platen uit in gans Europa alsook in Japan en de Verenigde Staten. In 2008 beslist de band er mee op te houden en een laatste afscheidstournee te spelen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...