Tarieven buitenschoolse kinderopvang vliegen de hoogte in

Op de gemeenteraad van oktober werden de tarieven voor de binnen- en buitenschoolse kinderopvang besproken. De tarieven in Deinze en Nevele worden gelijkgetrokken en dit heeft enkele dure gevolgen voor onze inwoners.

Kind en Gezin bepaalt het minimum- en maximumtarief voor buitenschoolse kinderopvang. De stad kan zelf een prijs bepalen tussen deze twee bedragen. In Deinze betaalt een gezin voor een volledige dag opvang 13,80 euro. In Nevele betaalden ze voor dezelfde duur slechts 11 euro, maar vanaf 1 januari 2020 betalen ook gezinnen uit Nevele 13,80 euro.

“Dit betekent voor de inwoners van Nevele een prijsstijging van meer dan 25%”, zegt Kris De Waele, bestuurslid en zelf pas papa geworden. “Het is onbegrijpelijk dat alleen sp.a plus deze enorm prijsstijging niet goedkeurde in de gemeenteraad. De Nevelse raadsleden laten ons hier in de steek!”.

Freija Dhondt vult aan: “De kwaliteit van de opvang georganiseerd door de stad ligt erg hoog. We willen de vele begeleiders en verantwoordelijken uitdrukkelijk bedanken voor hun enorme inzet en de passie waarmee ze elke dag klaar staan voor zoveel gezinnen. Maar zo’n prijsstijging is echt niet te verantwoorden”.

De stad kiest er voor om het tarief gelijk te trekken met het tarief uit het ‘oude’ Deinze. sp.a plus betreurt erg dat er niet voor gekozen is om het laagste tarief van beide gemeenten te behouden. “De meeropbrengst voor de stad is hier eerder beperkt, maar voor onze gezinnen zal het verschil wél erg groot zijn. Een gemiste kans. Met sp.a plus zullen we ons blijven inzetten voor kwaliteitsvolle maar vooral ook voor betaalbare kinderopvang”, zegt Wouter De Schepper, voorzitter van sp.a plus Deinze/Nevele.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...