Deinzenaars klinken op het nieuwe jaar op 5 januari

Het stadsbestuur Deinze nodigt zijn inwoners uit op zondag 5 januari tussen 11 en 13 uur om het glas te heffen op het nieuwe jaar. De nieuwjaarsreceptie heeft plaats op de Markt in Deinze. Een gratis pendelbus zal tussen 10.30 en 14 uur enkele keren het traject Nevele (Vaart Links 23) en Deinze (dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2) afleggen. Zo krijgt iedereen de kans om de receptie bij te wonen.

“Het is een traditie om op de eerste zondag van januari alle inwoners uit te nodigen om te klinken op het nieuwe jaar. Aan diverse kraampjes, uitgebaat door lokale verenigingen en streekproducenten, kan je streekgebonden lekkernijen en drankjes krijgen. Van koffie tot bier en van nougat tot hamburgers. Kortom, voor elk wat wils. Bij aankomst geeft het stadsbestuur aan elke inwoner twee gratis consumptiebonnen. Elke bon is goed voor een drankje of een hapje naar keuze,” vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor feestelijkheden.

Herbruikbare bekers

Nieuw dit jaar is het gebruik van herbruikbare bekers. Vanaf 1 januari 2020 is het verplicht om bij evenementen de ecologische voetafdruk te verminderen. Deinze wil die afdruk zo klein mogelijk houden.

Om te vermijden dat de dure bekers in de afvalberg belanden of mee naar huis worden genomen, wordt aan elke bezoeker gevraagd om één euro mee te brengen. In ruil ontvangt hij een herbruikbare beker. Bij het verlaten van de receptie kan hij de beker deponeren in één van de witte containers op de Markt of afgeven in één van de vijf chalets. Bij deze laatste krijgt hij zijn waarborg ten bedrage van één euro terug.

Muzikale omlijsting

Het huisorkest Tutti Colori van vzw De Vierklaver (Landegem) zal voor de nodige ambiance zorgen. Vzw De Vierklaver is een dagcentrum voor volwassenen met een beperking. Het orkest bestaat uit bewoners en andere muzikanten die internationale liedjes vertolken.

Gratis pendelbus
Er wordt een gratis pendelbus voorzien tussen 10.30 en 14 uur. De bus pendelt tussen Nevele (Vaart Links 23) en Deinze (dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2).

Verkeersmaatregelen
Om de veiligheid te garanderen worden volgende straten afgesloten op zondag 5 januari van 10 tot 20 uur:

– Markt, tussen de Brielstraat en de Ramstraat.

– Gentpoortstraat, tussen de Kaaistraat en de Markt.

Vanaf 9 uur geldt er in deze straten een stilstaan- en parkeerverbod.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...