Jef Neve & Natalia brengen €15.000 op voor Lions Deinze

Het uitverkochte concert van Jef Neve en de hoogzwangere Natalia heeft woensdagavond € 15.000 opgebracht. Lions Club Deinze stort het bedrag integraal door aan enkele organisaties uit Deinze en omgeving: Canisha, Majinhuis, DVC Heilig Hart en Emmaus Machelen.

Foto vlnr: Ivo Groffils (Lions Deinze), Jef Neve, Natalia, Tom Groffils (Lions Deinze), Johan Verbeke (Lions Deinze) en Luc Viaene (voorzitter Lions Deinze)

Lions Club Deinze heeft een lange traditie in het organiseren van concerten. “De afgelopen jaren kreeg onze club een frisse injectie door de komst van enkele jongere leden”, zegt Lion Tom Groffils.  “We wilden niet helemaal breken met de traditie van jazz-concerten en pianorecitals, en tegelijk wilden we een jong publiek proberen aanspreken. De combinatie van jazzpianist Jef Neve en Natalia paste perfect in dat plaatje.” De twee zijn al een jaar samen op tour. Ze combineren zijn werk met haar popsongs. Maar er was woensdag evengoed plaats voor Mozart en Débussy.

Tom Groffils leidde de afgelopen maanden de Lions – werkgroep die het concert organiseerde. “De opening van het Leietheater kwam net op tijd voor ons” zegt hij. “Op die manier konden we méér mensen verwelkomen.” De 450 zitjes waren twee maand voor het concert al uitverkocht. “We hadden stilletjes gehoopt dat we zouden uitverkopen, maar dat het zo snel zou gaan was ook voor ons een verrassing.”

Jef Neve & Natalia overhandigden woensdagavond backstage een cheque van € 15.000 aan de organisatoren. “Dankzij onze sponsors waren alle kosten op voorhand betaald. Zo kunnen we de verkoop van de losse tickets zo goed als integraal aan onze goede doelen doorstorten.”

De volgende organisaties uit Deinze en de regio kunnen dus ook in het volgende jaar op steun rekenen dankzij Lions Deinze:

•       LiSA (Lions Student Aid): In samenwerking met de scholen uit Deinze, geven wij een 8-tal leerlingen uit kansarme gezinnen de mogelijkheid om verdere studies aan te vatten na het beëindigen van de middelbare school.

•       Emmaus Machelen: Steun aan kansarme jongeren in deze school van het Bijzonder Technisch Onderwijs.

•       VZW Majinhuis Gent: Dagcentrum voor kankerpatiënten.

•       Canisha: Opleiding assistentiehonden voor mensen met een beperking.

•       DVC Heilig Hart: Steun voor culturele uitstap (BAD) voor mensen met een beperking.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...