Leietheater en Jeugddienst organiseren twee vrolijke vrijdagen in de Kerstvakantie

Stedelijke Speelpleinwerking Doekeewa zal in samenwerking met CC Leietheater deze kerstvakantie zorgen voor twee vrolijke vrijdagen voor de kinderen van onze stad. Kinderen kunnen op die dagen genieten van het beste wat de stad heeft te bieden. Zo staan er ondermeer een bioscoopbezoek, schaatsen en knutselen op het programma.

‘Ik moedig onze diensten aan om te zoeken naar raakvlakken en samenwerkingsmogelijkheden. Op die manier komen de grootste troeven in onze stad naar boven’, aldus Rutger De Reu, schepen van onder andere Jeugd- en Cultuur. ‘De vrolijke vrijdagen zorgen voor speelplezier en vrije tijd voor kinderen tussen 4 en 12 jaar’.

Op vrijdag 27 december trekt Doekeewa met de 4- tot 8- jarigen naar Leietheater om er in de ‘cinemazaal’ naar ‘Minuscule 2: het tropisch avontuur’ te kijken.

In deze film is de winter weer aangekomen dus is het tijd voor de vallei om de voorraden aan te vullen. Wanneer hierbij een lieveheersbeestje komt vast te zitten in een pakketje met bestemming de Caraïben, wagen de andere insecten zich in een race tegen de klok om het lieveheersbeestje te redden.

Na afloop van de film keert de groep terug naar de Doekeewa- lokalen in Brielpunt. Daar vinden nog enkele leuke workshops plaats in het thema van de film.

De 9- tot 12- jarigen gaan op vrijdag 27 december de actievere toer op en gaan onder begeleiding van de Doekeewa- animatoren naar het Popoplein om er zich uit te leven op de schaatspiste. Daarna kunnen ze zich opwarmen en ontspannen bij een drankje en een hapje.

Op vrijdag 3 januari worden de rollen enigszins omgedraaid. De groep 4- tot 8- jarigen gaat dan de ‘creatieve actieve’ toer op en werkt onder begeleiding van Doekeewa- animatoren aan allerhande winterse werkjes. Het ene zal mooi zijn voor het oog, het andere lekker voor de buik…

Ook voor de 9- tot 12- jarigen wordt er op 3 januari een activiteit voorzien. Zij mogen dan richting Leietheater trekken om er de prachtige Vlaamse film ‘Binti’ te bekijken.

In deze film droomt de 12-jarige Binti ervan om een bekende vlogger te worden. Samen met haar papa moet zij echter vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten. Binti is een hartverwarmende film die eenmaatschappelijk thema aankaart en was winnaar van de prijs voor de Beste Film (door professionele jury) op het JEF festival op FIFEM (Internationaal Kinderfilmfestival Montréal) en een eervolle vermelding door de kinderjury, voor de Beste Jeugdfilm op de Ensors, Teen Choice award op Filmfestival Malta en was de Openingsfilm Cinekid2019.

Na de film keren de kinderen onder begeleiding van animatoren terug naar Brielpunt waar zij tijdens een workshop zullen geïntroduceerd worden in ‘Tangle’-tekenen. Uiteraard krijgen zij daar ook een hapje en een drankje.

‘Elke vrijdagnamiddag van de kerstvakantie staan er dus fantastische activiteiten op het programma. Dat vormt de ideale gelegenheid voor (groot)ouders om ondertussen hun kerstinkopen te doen’, geeft schepen De Reu als tip mee. ‘Wie zelf op zoek is naar ontspanning, is zeker en vast ook welkom want de films kunnen ook bekeken worden zonder deelname aan de Doekeewa- activiteiten’ besluit schepen De Reu.

Doekeewa- activiteiten:

Data: op vrijdag 27 december 2019 en vrijdag 3 januari 2020 tussen 12.45 uur en 17.30 uur. Inschrijven: www.deinze.be/webshop – Deelnameprijs: €10 per activiteit (sociaal tarief: €5)

Info: Jeugddienst, 09 381 86 65, [email protected]www.deinze.be/jeugd

Film ‘Minuscule 2: het tropisch avontuur’ op vrijdag 27 december 2019, om 13.30 uur.

Prijs: €7 (-26 jaar) / €9 / filmkaart: €50 voor 8 films

Info en tickets: Leietheater, 09 381 07 40, [email protected]www.leietheater.be/films

Film ‘Binti’ (+8) op vrijdag 3 januari 2019, om 13.30 uur.

Prijs: €7 (-26 jaar) / €9 / filmkaart: €50 voor 8 films

Info en tickets: Leietheater, 09 381 07 40, [email protected]www.leietheater.be/films

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...