Deinze Winkelstad aan fikse opmars bezig

vzw Deinze Winkelstad blijft scoren. Sinds de start van de campagne ‘’Start je droomzaak in Deinze’ zijn er 82 nieuwe handelszaken bijgekomen. Dat betekent dat op twee jaar tijd 82 handelaars kozen voor stad Deinze als uitvalsbasis voor hun nieuwe zaak!

Op de laatste voorstelling van de nieuwe handelszaken in maart 2019 stond de teller op 64. Tussen maart en november kwamen volgende tien zaken bij:

  • Wood & Stone, Markt 58
  • Platvvorm, Kalkhofstraat 268
  • Bartakis, Statieplein 23
  • Barberlady, Markt 141
  • Daoust Interim, Tolpoortstraat 101 bus 2
  • Fashion Outlet, Gentstraat 44 bus 1
  • Gio’s minibike & scooter repair, Gentpoortstraat 4
  • De Coupee, Statieplein 62
  • Studio, Leietheater, Brielstraat 8
  • Lingerie outlet, Driespoort Shopping

Dit brengt het totaal op 74. Met trots stellen we nu opnieuw acht nieuwkomers voor.

Deinze heeft als winkelstad veel te bieden
“Door de fusie met Nevele is Deinze de tweede grootste stad in Oost-Vlaanderen qua oppervlakte, met meer dan 43.000 inwoners. Bovendien zijn er veel parkeermogelijkheden op wandelafstand (zes randparkings met meer dan 1.000 parkeerplaatsen), tal van evenementen en publiekstrekkers en meer dan 6.000 leerlingen. De vele creatieve handelaarsinitiatieven van Deinze Winkelstad vzw  geven een extra impuls aan de stad. Ook de talrijke commerciële acties en evenementen in samenwerking met de handelaars zorgen ervoor dat steeds meer consumenten Deinze kiezen als winkelstad. Bovendien voorziet stad Deinze voor startende ondernemers in de Tolpoortstraat een financiële toelage. In de Tolpoortstraat en op de Markt in Deinze zijn er nog extra subsidies van toepassing inzake handelsversterkende maatregelingen”, vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie.

Campagne ‘Start je droomzaak in Deinze’
“Om jonge, gedreven ondernemers te motiveren een eigen zaak te beginnen startte Deinze Winkelstad vzw in samenwerking met stad Deinze en provincie Oost-Vlaanderen in 2017 een communicatiecampagne op met als slogan ‘Start je droomzaak in Deinze’ en deze is niet onopgemerkt gebleven”, getuigt centrummanager Chris Verghote.

Deinze winkelstad telt momenteel meer dan 400 handelaars die ambitieus werken aan de groei van hun zaak. Vanuit de gedrevenheid van de bestaande handelaars stimuleren we nieuwe ondernemers om een eigen zaak te starten in Deinze. Leegstaande panden worden snel ingenomen door nieuwe handelszaken. We hebben heel veel (jonge) starters die Deinze kiezen als uitvalsbasis. De nieuwe opstartende handelaars versterken het bestaand aanbod nog meer en zorgen voor extra beleving in de winkelstraten. Hoe meer kwalitatieve opstartende handelaars, hoe groter het aanbod, hoe meer beleving in de winkelstraten, hoe meer consumenten en hoe groter de zin om te kopen in Deinze. 

Nieuwe handelszaken sinds november
Sinds het begin van de starterscampagne in 2017 zijn er 82 nieuwe handelaars bijgekomen.

De laatste acht nieuwkomers zijn: 

Promo supermarket Deinze

In het oude pand van Blokker – Markt 38 – supermarkt met 90 % Poolse specialiteiten (brood, vlees, drank, sigaretten) en 10 % Belgische waren. De uitbater is ervan overtuigd dat er in Deinze veel potentiële klanten zijn voor zijn producten.

De supermarkt opende begin november zijn deuren. 

LooCoMotive

In het oude Game Mania pand – Georges Martensstraat 33 bus 1/2 – Kranten, tijdschriften, sigaretten, tabak, snoep, dranken, tweedehands videogames en consoles, …

Zaakvoerder Andy Van Loo is een Deinzenaar en wil graag dat Deinze een winkelstad wordt met toffe winkels die het verschil maken met de grote winkelketens.

Hij koos voor Deinze als uitvalsbasis voor zijn krantenwinkel vooral voor de ruimte en de goede bereikbaarheid van zijn zaak.

Restaurant Piramide

In het oude pand van Pittazaak Soendoes – Gentstraat 56 – restaurant met Egyptische specialiteiten.

Het restaurant opent in januari 2020.

Mamoiselle Arrangetout –  Naaicafé Ellen Van Gaveren 

In het oude pand van tearoom Caprice – Kortrijkstraat 14

Kom naar het naaicafé en breng jouw eigen naaiwerk mee. Je kan er ook gewoon een koffie drinken. Zaakvoerster Ellen Van Gaveren wil ook workshops organiseren zoals breiworkshops, verjaardagsfeestjes, vrijgezellenavonden, … Voorwaarde is dat de workshops een creatieve toets bevatten. Je kan er ook terecht voor kleine naairetouches, doch het is eerder de bedoeling om de mensen de kleine eenvoudige retouches aan te leren. 

Ellen koos voor Deinze omdat het een levendige en  bruisende stad is voor jonge ondernemers.

De zaak opent eind januari –  begin februari 2020.

Maison D’or

Markt 12 – Aankoop van oud goud, diamanten, merkhorloges en zilver.

Zaakvoerster Denise Salut baatte drie jaar lang een winkel uit in Zottegem. Ze verhuisde naar Deinze omdat ze hier geen concurrentie heeft. Haar zaak is ideaal qua oppervlakte en ligging, in het hartje van Deinze.

Supermarkt Agadir

In het oude pand van de Spar – Markt 55 – lokale supermarkt met versie groenten en fruit, slagerij, brood en banket.

Vivaldis

Vivaldis Interimkantoor, voor zowel bedienden als arbeiders, was al gevestigd in Deinze. Het verhuisde begin december van de Kortrijkstraat naar de Mouterijdreef 7. De zaakvoerder koos voor deze locatie omdat deze meer zichtbaarheid biedt en vooral veel parkeermogelijkheden, vlakbij parking Centrum en parking Brielpoort. Het pand is ook groter want het is de bedoeling om te groeien in Deinze. Eind januari komt er een ‘Construct afdeling’ bij die zich zal focussen op de bouwsector (vacatures voor arbeiders, werfleiders, …. ).

100% Silke

In het oude pand van Hautekeete Fashion – Naaiatelier – Markt 85

100% Silke is een naaiatelier voor maatwerk en retouches van dameskledij. De naam Silke verwijst niet alleen naar de zaakvoerster, maar ook naar de natuurlijke en duurzame stoffen (o.m. zijde en linnen) die ze gebruikt. Silke Coene verkoopt verder ook juwelen en toebehoren. Ze startte haar naaiaterlier eind november.

Deinze Winkelstad is nog steeds op zoek naar trendy handelszaken die complementair zijn met het bestaande winkelaanbod. Dit kan een toffe beleefwinkel of speciaalzaak zijn met accessoires of lifestyle-artikelen of winkels die hobby- of vrijetijdsmateriaal aanbieden. Er is ook nog plaats voor een theesalon, een sneakershop, een skateshop, een jeugdpraatcafé, een bruine kroeg, een juwelier, een omeletbar, een quiche café, een zeepwinkel, een Home & Body en nog veel meer. Ook ketens hebben ruimte om hun retailplan verder uit te breiden. Een kwalitatief aanbod, expertise, dienstverlening en beleving staan centraal.

Deinze Winkelstad doet dan ook een oproep naar de vele ondernemers om de centrummanager Chris Verghote te contacteren om samen te bekijken hoe hun ambities en dromen kunnen worden gerealiseerd.

Info 

Chris Verghote, centrummanager
Deinze Winkelstad vzw
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...