Tannekestraat in Gottem

GroenRood stelt voor om Tanneke Sconyncx een straat te geven in Gottem. Het onrecht dat haar werd aangedaan is 400 jaar later nog steeds actueel.

De legende van Tanneke Sconynx is ondertussen bekend. Het verhaal van de vrouw die totaal onschuldig werd beschuldigd van heksen praktijken en vermoord werd, is niet alleen in haar geboortedorp Gottem bekend. Het feit dat ze niet toegaf aan avances van plaatselijke machthebbers maakt haar tot een voorbeeld van de uitgebuite, misbruikte en vermoordde vrouw. Ook 400 jaar later maken we dit nog dagelijks mee.

Gelukkig is haar wrede verhaal niet vergeten. Er is staat een standbeeld van haar in Tielt, en ze is onder andere vereeuwigd in een roman en in een gin.

Om het onrecht dat haar is aangedaan nooit te vergeten en ook aandacht te blijven geven aan vrouwen die vandaag nog steeds slachtoffer zijn van de macht van mannen stelt GroenRood voor om in Gottem een straat naar haar te noemen

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...