Winnaars ‘Wie naar de winkel fietst, wint’ in de bloemetjes gezet

Op dinsdag 26 november 2019 werden de winnaars van de actie ‘Wie naar de winkel fietst wint’, in de bloemetjes gezet. Dit is een organisatie van stad Deinze in samenwerking met vzw Deinze Winkelstad. De campagne liep van 16 september tot en met 26 oktober 2019 en moest inwoners en bezoekers van Deinze stimuleren om voor korte afstanden de auto thuis te laten en ervoor te kiezen om met de fiets of te voet te gaan winkelen. Het werd een succes, want in totaal werd er 21.630 kilometer gefietst naar de winkel, goed voor een besparing van 4.326 kg CO2.

Er werden 1.229 volle spaarkaarten ingeleverd, waaruit twee hoofdwinnaars werden geloot: Anic Van de Kerchove won een elektrische fiets en Lies Maertens een plooifiets. Twintig andere winnaars wonnen een waardebon van 25 euro van de stad. Uit de deelnemende handelaars werden er tien geloot die beloond werden met een mand vol streekproducten. 

160 Deinse handelaars namen deel aan de actie. Tijdens de campagne werden er ongeveer 9.832 fietsritjes (heen en terug) naar de winkel gedaan. De gezamenlijk afgelegde afstand bedraagt 21.630 kilometer, goed voor een besparing van 4.326 kg CO2, of 0,54 keer rond de wereld fietsen! “De samenwerking en de actie waren terug een groot succes”, getuigt Bart Van Thuyne, schepen bevoegd voor mobiliteit.

“Het was de eerste keer dat ook handelaars op het grondgebied van oud-Nevele konden deelnemen. We merkten ook hier duidelijk een enthousiasme voor de actie: 28 Nevelse handelaars namen deel”, aldus Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor lokale economie.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...