Diploma-uitreiking deelnemers Techniekacademie Junior

In Deinze vond dit jaar voor het eerst de Techniekacademie Junior plaats. Tien woensdagnamiddagen werden kinderen uit het derde en vierde leerjaar ondergedompeld in de wereld van techniek en technologie. De techniekacademie liep van eind september tot begin december. Dit initiatief wordt mogelijks in het najaar van 2020 herhaald.

“In Deinze loopt al langer een techniekacademie voor kinderen van het vijfde en zesde leerjaar”, stelt Trees Van Hove, schepen van onderwijs. “Ook heel wat jongere kinderen zijn geïnteresseerd om met technologie en techniek aan de slag te gaan. Daarom zijn we op het aanbod van Hogeschool VIVES ingegaan om een Techniekacademie Junior te organiseren.”

54 kinderen namen in vier groepen – twee in Deinze en twee in Nevele – deel. Tweewekelijks werkten ze rond een nieuw thema: mechanica, elektriciteit, textiel, hout en informatica. Op het eind van de reeks kreeg elke deelnemer een diploma.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...