Deinze ontvangt subsidie om publieke wifi in openbare plaatsen te voorzien

Stad Deinze diende in september 2019 een aanvraag in bij de Europese Commissie om een subsidie te verkrijgen om op diverse openbare plaatsen in de stad wifi hotspots uit te rollen. 

De stad is bij de gelukkigen, want ze ontvangt 15.000 euro subsidie.

De Europese Commissie lanceert het project WiFi4EU. Dat is een initiatief om in zoveel mogelijk gemeenten overal in Europa te zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen zoals parken, pleinen, overheidsgebouwen, bibliotheken, … Gemeenten kunnen hiervoor bij WiFI4EU een voucher van 15.000 euro aanvragen.

Stad Deinze diende in september 2019 een aanvraag in bij de Europese Unie.  “Het loonde de moeite om een dossier in te dienen, want stad Deinze werd geselecteerd voor het WiFi4EU-project en ontvangt een voucher ter waarde van 15.000 euro”, vertelt Norbert De Mey, schepen bevoegd voor ICT. “Hiermee zullen wij gratis wifi aanbieden op drukbezochte openbare plaatsen in onze stad”. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...