Koppel uit Deinze start B&B in Dordogne

Jan De Groote en Gina Voorons uit Deinze openen op 1 april 2020, na maandenlang verbouwen, een bed and breakfast in de Dordognestreek (Frankrijk).

Het ‘ik vertrek’-verhaal van het reeds 30 jaar gelukkig getrouwde koppel uit Deinze, Jan De Groote en Gina Voorons, startte eind 2018 toen Jan vernam van zijn werkgever Alibert Hovac dat de vestiging in België gesloten werd waardoor hij zijn werk verloor. Dit einde van zijn professionele carrière bood een kans om de levensdroom van hem en zijn vrouw Gina waar te maken, namelijk het uitbaten van een chambre d’hôte in Frankrijk.
Na een intensieve zoektocht van zes maanden, viel hun oog op een pand in de prachtige Dordognestreek. In april 2019 verhuisden ze naar hun nieuwe stek in Vitrac, nabij het pittoreske stadje Sarlat-la-Canéda. Één intens jaar van verbouwingswerken, brainstormen en veel administratie later, opent vanaf 1 april de bed & breakfast Perles de Montfort.
De naam Perles de Montfort betekent letterlijk ‘parels’ van Montfort. De keuze voor deze naam is tweedelig.Ten eerste betekent deze nieuwe uitdaging voor Jan en Gina een nieuw leven en een nieuwe thuis. Zij koesteren dan ook elk moment en zullen er alles aan doen om u zo goed mogelijk te verwennen in hun 4 parels (kamers).Daarnaast staat de Dordognestreek bekend voor haar 1001 kastelen en vermits het prachtige Kasteel van Montfort zich quasi in hun achtertuin bevindt, was de naam snel gekozen.Ten tweede houdt het koppel van hortensia’s en laat het toeval nu dat deze bloem in het Frans vertaald wordt als Montfort Perle.

De missie van Jan en Gina is om al hun gasten tijdens hun verblijf thuis te laten voelen in de voor hen mooiste streek van Frankrijk. Zij hopen dan ook snel veel gasten te mogen verwelkomen in hun chambre d’hôte.
Naast de Facebookpagina ‘Perles de Montfort’, staat vanaf nu ook hun website online https://www.perlesdemontfort.com/
Daar vindt u allerhande informatie over de locatie, de 4 perles (kamers) met tarieven, de tables d’hôtes die driemaal per week worden aangeboden en informatie over wat er allemaal te doen en te zien is in de Dordognestreek.

Perles de Montfort
487 Route du Chateau de Montfort
F-24200 Vitrac

Gsm: +33 6 38 76 71 19
Mail: perles.de.montfort @ gmail.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...