Nieuwe co-voorzitter GroenRood Deinze mag nog niet stemmen

GroenRood start 2020 met een nieuwe interne structuur. Na de geslaagde verkiezingen van een jaar geleden was GroenRood aan een nieuwe structuur toe. Veel overleg en denkwerk resulteerde in een nieuwe interne partijorganisatie en een voorzitterstrio. Fenne Commere, Flem Labarque en Peter Parmentier nemen de partij op sleeptouw.

Co-voorzitter Peter Parmentier: ‘Door de fusie tussen Deinze en Nevele en door een ferme groei van de (actieve) leden waren we verplicht om de interne partijwerking te herzien. Na een grondige doorlichting en heel wat overleg kwamen we tot een nieuwe structuur waarbij we sterker inzetten op verschillende werkgroepen. Samen met jonge papa Flem uit Hansbeke en het jeugdig enthousiasme van Fenne uit Bachte zijn we klaar om onze hyperactieve politieke fractie te ondersteunen. Met Eddy Donné  en Hadewych Claus die het secretariaat op zich nemen en nog veel andere helpende handen willen we met GroenRood in het volgende decennium Deinze natuurlijker, gezonder en socialer maken.’

Flem Labarque is blij dat hij de Nevelse flank mag vertegenwoordigen. ’Het is belangrijk dat we de politiek ook vanuit de vroegere Nevelse hoek blijven bekijken. De fusie zal maar een meerwaarde kunnen zijn als de inwoners uit alle 17 deelgemeenten de voordelen kunnen voelen. Met GroenRood willen we blijven ijveren dat niet alle aandacht naar het stadscentrum gaat. De kleine dorpskernen hebben het al zeer moeilijk, we moeten ze veel sterker gaan ondersteunen.’

Het jongste lid van het voorzitterstrio is Fenne Commere. ‘Ik ben zelf nog te jong om te gaan stemmen maar ben al heel mijn leven in contact met de politiek. Het is super dat GroenRood onze generatie wil betrekken bij de politiek. Wij gaven met de klimaatmarsen een duidelijk signaal aan de volwassen wereld. We hebben niet de indruk dat dit signaal heel ernstig werd genomen door de huidige leidende politici. Daarom is het belangrijk dat we onze verzuchtingen ook via de partijpolitiek kunnen op de agenda plaatsen. Ik vind het belangrijk dat wij niet alleen de problemen aankaarten maar dat we ook zelf verantwoordelijkheid nemen als we die krijgen.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...