Boekvoorstelling Elise Cordaro “Anders gaat ook”

Pas op haar 27ste ontdekte Elise dat ze autisme en ADHD heeft. Aanvankelijk wuifden psychologen haar vraag om hulp weg. Ze zag er immers perfect normaal uit, had twee masterdiploma’s op zak en woonde al een tijdje alleen.

Ze bleek een meester in camouflage. Door de jaren heen ontwikkelde ze strategieën voor de meest alledaagse dingen die voor anderen zo vanzelfsprekend zijn: studeren, werken, boodschappen doen, het huishouden, smalltalk…
De diagnoses kwamen als een opluchting. Eindelijk had ze een verklaring waarom alles zoveel moeite kost en besefte ze dat ze het nog niet zo slecht deed.

In dit boek spreekt Elise openhartig over hoe ze omgaat met haar dubbele diagnose. Ze gunt ons een blik in haar belevingswereld en steekt lotgenoten een hart onder de riem met concrete tips, mind hacks en inspiratie om beter te functioneren met autisme en ADHD.

Tasst biedt hulp aan huis aan jonge kinderen met autismespectrumstoornissen (ASS) of een vermoeden ervan. Ook kinderen met een bijzondere prikkelverwerking of moeilijkheden in de sociaal-communicatieve ontwikkeling en interactie, vinden bij ons hulp.

De Speelzolder biedt op de eigen speelzolder en in het atelier ontwikkelingsstimulerende therapie aan kinderen met (een vermoeden van) autisme, en ouderbegeleiding. Voor deze gelegenheid maken we het ons gezellig bij Letters en Co, een heerlijk onthaastend concept op een prachtige locatie naast de kerk op de markt van Deinze.

Wanneer: donderdag 19 maart om 19u30
Waar: Letters & Co (Markt 1 in Deinze)

Samen voor een beter begrip voor autisme!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...