15 Sportac’86-gymnasten gekwalificeerd voor het WK Acrobatische gymnastiek

De afgelopen weken organiseerde de Gymnastiek Federatie selectiewedstrijden voor het WK Acrobatische gymnastiek dat tussen 19 en 30 mei georganiseerd wordt in Genève, Zwitserland. In elke categorie kan België maximaal twee teams afvaardigen.

4 teams met 10 gymnasten van Sportac’86 wisten zich tijdens deze selectiewedstrijden te plaatsen voor het wereldkampioenschap.

In de categorie 13-19-jarigen (juniorencategorie) plaatste het meisjes-trio Zita Goffaux, Alessia Demuynck en Amélie Bernaert zich. Het is het eerste jaar dat dit trio samen turnt en dus een bijzonder grote prestatie om er meteen bij te zijn op het wereldkampioenschap.

In de categorie 11-16-jarigen (beloftencategorie) wisten zich maar liefst 3 Sportac’86-combinaties te kwalificeren: Feliz Baert en Arthur Vanderlinden (gemengd paar), Kirsten De Waele en Elfi Vanbruwaene (meisjes paar) en Zoë Van Doorne, Tine Vanden Berghe en Renske Carlier (meisjes drie). Met deze jonge teams is voor Sportac’86 meteen een mooie toekomst verzekerd.

Deze teams bereiden zich verder voor op het wereldkampioenschap via een provinciale voorronde eind maart, een internationale wedstrijd in Puurs in de maand april en het Vlaams kampioenschap tijdens het weekend van 1 mei in Mariakerke-Gent.

Via de nationale ploeg zullen nog 5 andere Sportac’86-gymnasten deelnemen aan het WK: Charlotte Van Royen en Talia De Troyer samen met hun partner Britt Vanderdonckt bij de senioren meisjes drie, Hannes Garré samen met zijn partners Robin Casse, Jonas Anthoon en Noam Patel bij de senioren mannen vier, Pieter Everaert samen met zijn partner Helena Heijens bij de junioren gemengde paren en tot slot Viktor Vermeire met zijn partners Simon De Wever, Jonas Raus en Arthur Nuytten bij de junioren mannen vier.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...