N-VA Deinze over het bomenplan van de stad: “Maak gebruik van de projectoproep van de Vlaamse regering”

N-VA Deinze is blij dat er eindelijk een bomenplan is zoals aangekondigd door Schepen Vervaeke (Open Deinze).

Fractieleider Bart Vermaercke: “Het bomenplan is al meer dan een jaar aangekondigd en staat ook in het meerjarenplan. Ook de budgetten zijn voorzien.” N-VA Deinze steunt de ambitie om op zes jaar 43500 bomen te plaatsen over de hele stad. Vermaercke heeft wel enkele bedenkingen. “Zoals dikwijls worden de plannen eerst uitgerold in de pers, op de gemeenteraad hebben we dat bomenplan of een aanzet daarvan nog niet gezien”.

De voorziene budgetten van meer dan een half miljoen euro kunnen volgens Vermaercke hopelijk beperkt worden. Hij merkt op dat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir onlangs een oproep lanceerde om via het agentschap Natuur en Bos via drie projectoproepen de natuur in Vlaanderen stevig vooruit te helpen.
De Vlaamse regering geeft 3,3 miljoen euro voor deze projecten.

De ambitie van de Vlaamse regering is immers groot: 10.000 ha extra bos tegen 2030, waarvan 4.000 ha deze bestuursperiode én eveneens 20.000 ha extra natuur onder effectief natuurbeheer.
Vermaercke: “Als we allemaal samenwerken, stijgen onze slaagkansen. Hopelijk heeft ook de Stad met haar bomenplan van deze oproep gebruik gemaakt en een stevig dossier ingediend.”
De projectoproepen van de Vlaamse regering staan ook open voor aanvragen van verenigingen, bedrijven of zelfs particulieren.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...