Blijf bewegen, ook in coronatijden

Door de coronamaatregelen is het niet meer toegelaten om te sporten in jouw sportclub, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet meer kan gesport worden. Ook Sport Vlaanderen roept samen met wetenschappers en sportartsen in een open brief op om te blijven sporten. In Deinze werden verschillende initiatieven op touw gezet om fit en gezond te blijven. 

[email protected] Deinze

Volg op de blog [email protected] Deinze de wekelijkse lessen keep-fit en seniorengymnastiek van de dienst sport en recreatie “vanuit jouw kot”. Ook voor de jongsten wordt hier wekelijks een les voorzien. Verder kan je op de blog ook links naar andere online lesgevers uit de buurt vinden.

https://www.deinze.be/keep-fithome

10.000 stappen

Mis je toch wat competitie of wil je jouw activiteit vergelijken met die van familie, collega’s, teamgenoten? Word dan lid van de groep “Deinze nooit deinzen” en ga de uitdaging aan met jouw stadsgenoten. 

https://10000stappen.gezondleven.be/groepen/leden/deinze-nooit-deinzen

https://www.facebook.com/groups/deinze.nooit.deinzen.10000stappen/

Post jouw activiteiten en zet stadsgenoten aan om fit te blijven

Overtuig jouw vrienden om fit te blijven en post video’s en foto’s op sociale media met volgende hashtags: #sporterbelevenmeer #deinze #blijfsporten.

“Blijven bewegen en sporten is belangrijk, ook in deze moeilijke tijden” stelt schepen van sport Norbert De Mey. “Het is daarbij belangrijk om enkele basisregels in acht te nemen. Sport niet als je ziek bent. Raak enkel jouw eigen materiaal aan. Hou minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Doe niets in de marge van jouw sportactiviteit: dus bvb. niet samen met de auto naar de activiteit, niet samen omkleden, …  Sport bij voorkeur in je eentje, of beperk jou tot sporten met huisgenoten of maximum 1 niet-huisgenoot. Doe het kalm aan: niet te intensief en niet te lang aan één stuk. Bouw langzaam op.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...