Bib drive komt aan huis in Deinze vanaf 6 april

Vanaf maandag 6 april leveren de bibliotheken van Deinze en Landegem de boeken die je wil lezen en de films die je wil bekijken gratis aan huis. Aanvragen kunnen vanaf nu gebeuren via https://deinze.bibliotheek.be/bib-drive, of door te mailen of te bellen naar de bibliotheken.

“De werking van de bib drive is eenvoudig. Leners zoeken hun gewenste boeken en films op via de catalogus op http://deinze.bibliotheek.be. Enkel boeken en films die aanwezig zijn in de bibliotheek kunnen aangevraagd worden. De bibliotheekmedewerkers maken de pakketten klaar en die worden vervolgens gratis en zo snel mogelijk aan huis geleverd” stelt schepen Rutger De Reu.

Er kunnen maximum vijf bibliotheekmaterialen per lener met een uitleentermijn van zeven weken ontleend worden. De bibliotheekmedewerkers nemen de veiligheidsmaatregelen strikt in acht. Materialen die via de inleverbus worden binnengebracht worden eerst drie dagen opzijgezet en ontsmet vooraleer ze opnieuw in circulatie worden gebracht.

Met de bib drive wil de bibliotheek tegemoet komen aan de grote vraag naar literatuur voor alle leeftijden. Ook scholieren die een literatuuropdracht hebben voor school kunnen een beroep doen op deze dienstverlening. Via http://deinze.bibliotheek.be bieden de bibliotheken bovendien een digitaal aanbod aan om kranten te lezen, digitale prentenboeken en e-books te downloaden. 

Info

https://deinze.bibliotheek.be/bib-drive
Bib Deinze: 09 381 95 60 – [email protected]
Bib Landegem: 09 321 92 70 – [email protected] 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...