Deinze Industrie vzw brengt veiligheidsmaatregelen op de werkvloer praktisch in beeld en wil op deze manier andere bedrijven helpen.

Vanuit de stelling dat de wereld en dus ook het werkveld er nog lang anders zal uitzien, maar we de wereld niet helemaal kunnen stil laten liggen, wil Deinze Industrie vzw bedrijven inspireren met concrete veiligheidsmaatregelen.

In samenwerking met Demival, waar intussen de helft van de 600 werknemers – met aangepaste maatregelen – terug is gestart, heeft de koepelorganisatie voor alle bedrijven in Deinze een demo-film gemaakt met veiligheidsmaatregelen ingedeeld in drie groepen: afstand houden – bescherming – ontsmetting.  Het zijn maatregelen die elk bedrijf en sector aangepast volgens de infrastructuur kan inzetten.  Het is een kwestie van planning, discipline en aanpak.

Deinze Industrie vzw is ervan overtuigd dat werken en ondernemen nog voor lange tijd anders zal moeten, willen we met zijn allen de economie duurzaam en veilig terug op gang trekken.  Het zal moeten, want anders wordt de economische én menselijke schade te groot.

Schepen Norbert De Mey, bevoegd voor KMO en Industrie vult aan dat ‘de demo-film ‘van en voor ondernemers’, een voorbeeld is voor de solidariteit en gedeelde inspanningen die geleverd worden. Vele (zorg)ondernemingen én medewerkers geven het beste van zichzelf in deze moeilijke tijden en dat moeten we bijzonder appreciëren.

Coördinator van Deinze Industrie vzw Yannic Demeyer besluit: de demo-film kan bekeken worden via www.deinzeindustrie.be en kan echt inspirerend werken om zowel op kleine als op grote schaal toe te passen op de werkvloer.  Er steken zowel ideeën in voor de  productionele als voor de dienstverlenende sector. Het is een kwestie van te plannen en in uitvoering te brengen in het belang van medewerkers, klanten én leveranciers. Garanties heeft niemand, maar we kunnen wel ons uiterste best doen om een zo veilig mogelijk kader te creëren en de regels te respecteren.  De demo-film zal via verschillende online kanalen aan alle bedrijven in Deinze worden aangeboden en zal ook aan middenveldorganisaties worden aangeboden. 

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...