Stad stemt werkmethodiek af op handhavingsmogelijkheden politie

Doe-het-zelfzaken, tuincentra, boomkwekerijen en groothandels voor professionelen mogen terug openen in Deinze vanaf  21 april. De regels rond social distancing moeten gerespecteerd worden. Bijkomend mag er maximum 1 klant per 10 vierkante meter gedurende een half uur winkelen. Een overzicht van de zaken die terug openen is terug te vinden op www.deinze.be/heropening-tuincentra-en-doe-het-zelfzaken

Volgens het ministerieel besluit van 17 april 2020 mogen doe-het-zelfzaken met algemeen assortiment die hoofdzakelijk bouwgereedschap en/of bouwmaterialen verkopen, tuincentra en boomkwekerijen die hoofdzakelijk planten en of bomen verkopen terug openen. Ook groothandels voor professionelen mogen enkel voor professionelen terug openen. De heropening geldt onder voorwaarden: zo moeten de regels rond social distancing gerespecteerd worden. Er moet minstens 1,5 meter afstand tussen elke persoon gehouden worden. Er mag maximum 1 klant per 10 vierkante meter gedurende een periode van maximum een half uur winkelen. Er wordt zo veel mogelijk individueel gewinkeld.

“De regels moeten toepasbaar zijn op het terrein. Dat is niet evident. Het is dan beter te wachten tot er een definitief advies is. Dat is er nu en we kunnen vooruit” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “We hebben ook een goede werkmethodiek gevonden om met de lokale politie geval per geval te bekijken. Het belangrijkste is dat er volgens de regels wordt gewerkt, en dat we met zijn allen de nodige discipline aan de dag blijven leggen.”
De lijst van de zaken die heropenen werd op de stedelijke website geplaatst: www.deinze.be/heropening-tuincentra-en-doe-het-zelfzaken.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...