VG Sensory schenkt laptops aan Deinze helpt

Na een online oproep schenkt het Deinse bedrijf VG Sensory drieëntwintig laptops aan het Corona hulpplatform Deinze helpt. De laptops zullen via het sociaal huis gratis ter beschikking gesteld worden van kwetsbare Deinse gezinnen met schoolgaande kinderen die niet over een computer of laptop beschikken.

VG Sensory uit de Tolpoortstraat organiseert sensorische testen waarbij consumenten worden uitgenodigd om producten, concepten of verpakkingen te beoordelen op smaak, textuur, uitzicht, geur, gebruiksgemak, … Hiervoor hebben ze sensorische testlabo’s in Deinze en in Gembloux met in totaal 26 testcabines met elk een laptop waarop een vragenlijst wordt doorlopen. Door een update van de software waren de laptops eind vorig jaar aan vervanging toe. 

“Ons hart voor de circulaire economie verhinderde ons om de laptops zomaar te vernietigen en daar zijn we nu heel blij om. We zetten dan ook heel graag mee onze schouders onder dit initiatief om het thuisonderwijs voor iedereen bereikbaar te maken en zo nog een waardevol tweede leven aan deze laptops te schenken” stelt Test & Office Manager Sabine Deleersnyder.

“Nu de scholen gesloten zijn, krijgen de meeste leerlingen via hun leerkrachten online taken en oefeningen, maar dat is niet voor elk kind zo vanzelfsprekend. Niet ieder gezin beschikt namelijk over voldoende financiële middelen om een computer of laptop aan te kopen” klinkt het bij Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs.

Marleen Vanlerberghe, voorzitter van het bijzonder comité voor de sociale dienst, vult aan: “We zijn dan ook erg tevreden met het sociaal en hartverwarmend gebaar van VG Sensory. De dienst ICT van de stad zorgde ervoor dat de laptops volledig gewist werden en dat er open software op geïnstalleerd werd, zodat ze onmiddellijk bruikbaar zijn. Het sociaal huis zal deze laptops gratis ter beschikking stellen aan de meest kwetsbare Deinse gezinnen met schoolgaande kinderen.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...