Deinze Industrie helpt 34 kansarme gezinnen

Deinze Industrie vzw, de koepelorganisatie van alle bedrijven in Deinze, deed midden april 2020 een oproep naar bedrijven in Deinze om oude, nog werkende laptops op te vragen voor kwetsbare lagere schoolkinderen. Door COVID-19 vallen ook zij terug op afstandsonderwijs online, maar helaas hebben niet al deze jongeren een computer thuis. 

Met deze oproep wilde schepen voor KMO, Industrie en IT, Norbert De Mey, samen met het bestuur van Deinze Industrie vzw hulp vragen bij bedrijven en zo deze kinderen meer kansen geven. 

Deinze Industrie kon 28 laptops en 6 desktops bemachtigen en VTI Deinze zorgde voor cleaning van de software en het gebruiksklaar maken. Er werden ook laptops aangekocht en geschonken door Giovanni Naessens.  Drie welszijnsorganisaties de Zonnebloem in Nevele, vzw Contactcentrum Deinze (Voedselbank) en De Regenboog Deinze zorgen ervoor dat de computers in de juiste handen terecht komen.

Deze actie zal bestendigd worden op langere termijn.  Zo zullen bedrijven op continue basis oude, maar nog werkende laptops kunnen inleveren via Deinze Industrie en kunnen ze op geregelde tijdstippen via de welzijnsorganisaties worden verdeeld.

Coördinator van Deinze Industrie, Yannic Demeyer besluit: ‘Elk kind of gezin dat we hiermee kunnen helpen, is een stap vooruit.  Zoals altijd is deze ene schakel geen wondermiddel en is vooral de gerichte aanpak van het onderwijs primordiaal, maar het kan een opstap zijn. Samen met de voorzitters en bestuur van Deinze Industrie dank ik de deelnemende bedrijven, VTI Deinze en de welzijnsorganisaties’.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...