Drie Deinse ondernemers werken samen en symboliseren zo de DNA van de stad: onderwijs, zorg en ondernemerschap.

Faceprotection.be bundelt expertise van 3 Deinse spelers

Al eerder kon men het verhaal lezen van de bijzondere inspanningen van VTI Deinze, dé referentieschool voor wetenschap en techniek, die in het begin van de coronacrisis gelaatsschermen produceerde.  Het was een een knap staaltje van hoe snel techniek ten dienste van de zorginstellingen in de regio kon gesteld worden en hoe maatschappelijk betrokken het onderwijs wel is.

Ook maatwerkbedrijf Demival vzw uit Deinze maakte gebruik van deze gelaatsschermen of spatmaskers om haar productie gefaseerd opnieuw veilig op te starten.  Intussen is het bedrijf al met 300 van de 600 medewerkers aan het werk en heeft het de gelaatsschermen als vast onderdeel van de veiligheidsmaatregelen aangenomen.

Een nieuwe activiteit is hierbij ontstaan: Demival vzw heeft midden april 2020 de productie van gelaatsmaskers, op basis van de modellen van VTI Deinze, overgenomen en geoptimaliseerd.  Het doorzetten van een schoolproject op industriële schaal is bijzonder en is zeer waardevol. De expertise en de ervaring bij Demival op vlak van productie en logistiek laat toe, dat er direct kan opgeschaald worden en dat het volume naargelang de vraag vrij vlot kan bijgestuurd worden. De vraag van diverse sectoren zoals onderwijs, winkels, retail, zorg, kappers en logistiek is immers groot en de timing is gekoppeld aan de relancemaatregelen. 

Alle sectoren proberen de social distancing van anderhalve meter te respecteren, maar indien dit niet kan, moeten er andere beschermingsmaatregelen met een gelijkwaardig beschermingsniveau genomen worden.  Spatmaskers kunnen daarbij zeker helpen. Het dragen van een spat- of gelaatsmasker is comfortabel, behoudt gelaatsexpressie en laat toe makkelijk te converseren.

Voor de 3de en laatste schakel in het proces: het gericht in de markt brengen van de gelaatsschermen en het distribueren, wordt samengewerkt met het zakelijk bureau voor communicatie, Zalm.biz.  Via het digitaal platform www.faceprotection.be wordt de communicatie gecentraliseerd en wordt voor gerichte doelgroepen ook geproduceerd in opdracht van Zalm.biz.

Made in Deinze
De samenwerking is een voorbeeld van hoe onderwijs, sociale-economie en ondernemerschap elkaar op een bijna organische manier hebben gevonden.  De drie partijen uit Deinze konden dankzij ieders expertise snel schakelen, hebben vertrouwen in de ultieme opzet en menen een relevant product op een maatschappelijk verantwoorde manier in deze tijden te vermarkten. De spatmaskers van faceprotection.be worden voor €4,5 inclusief btw aangeboden en geïnteresseerden kunnen terecht via [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...