“Onder ’t Perron” inzamelpunt voor “maakjemondmasker.be”

Vorig weekend heeft de stad Deinze een huzarenstukje opgevoerd: elke Deinzenaar kreeg een mondmasker in de brievenbus. De maskers werden door de stad aangekocht en door vele vrijwilligers in de Brielpoort verpakt en nadien huis aan huis bedeeld. Dit alles onder het toeziend oog van burgemeester en schepenen. Uiteraard een goede start, maar we zullen wel méér dan één mondmasker nodig hebben naarmate de corona-maatregelen verder versoepelen – laat ons hopen!

Er zullen dus voortdurend nieuwe mondmaskers nodig zijn. Het is hier dat we ons steentje willen bijdragen. Door “Onder ‘t perron” een inzamel- en verdeelpunt te organiseren in het kader van de Nationale Naaiactie.

Hoe het werkt: Het doel van de #NationaleNaaiActie is om burgers, leerkrachten, studenten, gezinnen vanaf nu te helpen beschermen met zelfgemaakte mondmaskers. Het initiatief werd afgestemd met FOD Volksgezondheid en kreeg de zegen van Virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht. Ook het Vlaamse Kruis, de Katholieke Kerk van België, Scouts & Gidsen Vlaanderen, Femma, Ferm en meer dan 300 steden en buurtcentra ondersteunen de actie. Meer dan 50.000 vrijwilligers staan startklaar en Lieven Scheire heeft zich geëngageerd als gezicht van de campagne. Hoe meedoen? Ga naar maakjemondmasker.be, download het patroon en de instructies en naaien maar, met of zonder een naaimachine. Via maakjemondmasker.be/doneren vind je alle inzamelpunten waar je mondmaskers of materialen kan doneren.  Deel je creatie via #NationaleNaaiActie en #MaakJeMondMasker en inspireer anderen!

Wil je meewerken door afgewerkte mondmaskers of materiaal (stof, linten) te schenken, dan kan dat mits afspraak met [email protected] (vaste openingsuren hebben we nog niet…) of via facebook (privébericht).

We zullen die langs dezelfde weg ter beschikking stellen voor de mensen uit de buurt, treinreizigers, kwetsbare doelgroepen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...