Dienstverlening stads- en OCMW-diensten breidt uit vanaf 18 mei

DEINZE – Verschillende diensten van stad en OCMW bieden vanaf maandag 18 mei een uitgebreidere dienstverlening aan of starten opnieuw op. De dienstverlening beperkt zich niet meer tot dringende zaken. Ook minder dringende bezoeken zijn opnieuw mogelijk, maar uitsluitend op afspraak. 

“Sinds half maart kunnen de burgers alleen voor dringende zaken terecht in Leiespiegel, het gemeentehuis  Nevele en de technische uitvoeringsdienst. Door de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen hernemen deze diensten vanaf maandag 18 mei hun normale werking en bieden ze opnieuw niet-dringende dienstverlening aan. Ook de administratieve diensten in jeugdcentrum Brieljant en Brielpunt starten terug op”, vertelt Filip Vervaeke, schepen van personeel. 

De veiligheid van het personeel en de bezoekers primeert. “Om te vermijden dat te veel bezoekers tegelijk aanwezig zijn wordt er alleen op afspraak gewerkt. Bovendien doet de stad er alles aan om de veiligheid van de burgers en de werknemers te garanderen”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “We nemen maatregelen om de sociale afstandsregels te kunnen handhaven, voorzien ontsmettingszuilen en plaatsen plexiglas aan de balies. Aan de bezoekers vragen we om een mondmasker te dragen. Wie er zelf geen heeft, kan er één krijgen aan de balie.” 

“We bevelen ook sterk het e-loket (www.deinze.be/eloket) aan waarop burgers heel wat producten kunnen terugvinden die ze digitaal kunnen aanvragen in plaats van zich te verplaatsen,” besluit Filip Vervaeke.

Burgers kunnen een afspraak maken via het algemeen e-mailadres van de betrokken dienst (zie www.deinze.be/diensten) of via het algemeen onthaalnummer 09 381 95 00.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...