Speelpleintjes in de stad opnieuw toegankelijk voor kinderen

Vanaf  27 mei, zullen alle speelpleintjes die her en der in de stad verspreid zijn, opnieuw worden opengesteld voor kinderen. De stad volgt daarmee de richtlijn van de Nationale Veiligheidsraad.

“Omwille van de maatregelen tegen Corona hebben we enkele weken terug alle speelpleinen verplicht moeten sluiten”, aldus Schepen van Jeugd Rutger De Reu. “Het is met groot plezier dat we ze vanaf morgen opnieuw openstellen. Steeds meer kinderen kregen het mentaal moeilijk en voelden zich opgesloten. Onze speelpleinen zijn vanaf nu de ideale ontspanning waar ze hun duivels even kunnen ontbinden.”

Er zijn wel enkele bijkomende voorwaarden bij het gebruik van de toestellen.
Bezoeken aan de speeltuinen zijn voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar. De volwassenen die de kinderen begeleiden, respecteren de regels van social distancing, in het bijzonder het behoud van een afstand van 1.5 meter tussen elke persoon. Bovendien moet de toegang in de grote speeltuinen in parken beperkt worden tot maximum 20 personen.

“Ook deze zomer zullen speelpleinen een belangrijke plaats worden voor de vele kinderen. We hopen echt dat ze zich op die manier thuis kunnen voelen in eigen stad en hun eigen plekje vinden, maar rekenen op het gezond verstand van iedereen op de regels te volgen”, besluit Rutger De Reu

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...