Brieljant is Back!

Jeugdcentrum Brieljant moest wegens de coronacrisis zijn werking tijdelijk onderbreken. Intussen werd er echter niet stilgezeten. De beroepskracht en de vrijwilligers sloegen de handen in elkaar om een zomer vol activiteiten te voorzien voor de Deinse jeugd.

Na een verplichte onderbreking van meer dan drie maanden is Jeugdcentrum Brieljant klaar om uit te pakken met een mooi zomerprogramma dat loopt van vrijdag 3 juli tot en met vrijdag 28 augustus. De JH Brieljant zomerbar is open op woensdag en vrijdag tussen 19 uur en 1 uur. “De vele Deinse jongeren die komende zomer door de bijzondere omstandigheden niet op kamp of op reis kunnen, zullen ongetwijfeld hun gading vinden in JH Brieljant”, vertelt Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd. “In overleg met de vrijwilligersploeg werd er een heel gevarieerd programma uitgewerkt”.

“Op vrijdag bijt een ‘Brieljant Session’ de spits af waarbij een plaatselijke DJ zijn of haar talent mag tonen. Dat wordt telkens gevolgd door een andere activiteit. Zo zullen er tweewekelijks beelden van voorbije festivals uitgezonden worden op een groot scherm. Er is ook openluchtcinema, een Willy’s en Marjetten marathon en een quiz”, zegt jeugdhuiscoördinator Nicolas Duchatelet.

Op woensdag opent het jeugdcentrum met ‘Café Brieljant’ waarbij gezelligheid en sociaal contact centraal staan. Om 21 uur wordt één van de Harry Potter films uitgezonden. Daarna kunnen de jongeren nog een beetje bijpraten bij een drankje.

“Elke avond wordt afgesloten met het rustige concept ‘Café Brieljant’. Op die manier willen we er voor zorgen dat de jongeren in alle sereniteit ten laatste op het verplichte sluitingsuur huiswaarts kunnen keren”, besluit schepen De Reu. 

Alle info over de activiteiten van Jeugdcentrum Brieljant is te vinden op de Facebookpagina en het Instagram account van Jeugdhuis Brieljant. Daar zullen regelmatig updates gegeven worden over de activiteiten en eventuele wijzigingen (door bijvoorbeeld slechte weersomstandigheden).

Info

Jeugddienst, Mouterijdreef 20 – 9800 Deinze, 09 381 86 61

[email protected]www.facebook.com/JHBrieljantwww.instagram.com/jeugdhuis_brieljant

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...