Dit jaar geen sneukelfietstocht bij Radio Tequila

Zoals de meeste grotere evenementen zal ook de jaarlijkse sneukelfietstocht van Radio Tequila, de Leerzewegels en Jan Filliersroute, dit jaar niet plaatsvinden. Je kan de tocht normaal elk jaar fietsen op de eerste zondag van augustus.

Bij Tequila hebben ze lang gewacht om die moeilijke beslissing te nemen. Eerst kon het maar voor 200 personen, maar als de toestand blijft verbeteren is er wel iets meer mogelijk. Jaarlijks verwelkomen ze een kleine duizend fietsers en dat zit er duidelijk niet in.

Bovendien moet er op elke stopplaats en bij start en aankomst rekening gehouden worden met alle veiligheidsmaatregelen die op dat moment zullen gelden. De jaarlijkse sneukelfietstocht is echter veel meer dan alleen maar fietsen… het is ook gezellig samenzijn bij een glaasje en een hapje op de verschillende stopplaatsen. 

Inboeten aan gezelligheid is nooit leuk, en daarom kiezen de organisatoren ervoor om de tocht dit jaar niet te organiseren!

“Ook onze vorige activiteit hebben we dit jaar moeten annuleren”, zegt Marc Vandenbroecke, voorzitter van het dagelijks bestuur. “In februari hebben we onze jaarlijkse Valentijnswandeling moeten afgelasten omwille van de storm Ciara”. “Hopelijk hebben we volgend jaar meer succes!”.

Het Fonds Jan Filliers krijgt twee cheques van Radio Tequila

De sneukelfietstocht van Radio Tequila gaat dit jaar niet door, maar ze maken van deze gelegenheid gebruik om het Fonds Jan Filliers twee mooie bedragen van de vorige succesvolle tochten te overhandigen. Het Fonds zorgde voor borden om de fietsers te wijzen op gevaarlijke oversteekplaatsen en schonk aan elke deelnemer onder de 13 jaar een gratis fietshesje. 

Het Fonds Jan Filliers maakt van deze fietstocht gebruik om hun werking en de resultaten sinds hun oprichting aan alle deelnemers voor te stellen. Het Fonds helpt slachtoffers van een ongeval een zinvolle toekomst tegemoet te gaan.

In de foyer van Radio Tequila werden twee cheques overhandigd met een totaal bedrag van 1502 euro.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...