Leietheater biedt vanaf 11 juli een gevarieerd zomerprogramma aan in de voortuin: jarDeins

Corona krijgt cultuur niet klein. Nadat iedereen een drietal maanden thuis heeft doorgebracht en verschillende zomerevents niet kunnen plaatsvinden, bieden Leietheater en dienst cultuur en evenementen een gevarieerd zomerprogramma aan. Zo kan iedereen terug veilig ‘uit zijn kot komen’ en ontspannen bij een avondje cultuur. Vanaf 11 juli biedt het cultuurcentrum een zomerprogramma in open lucht aan: jarDeins. 

“Op donderdag- en vrijdagavond is iedereen welkom in de voortuin van Leietheater – op de hoek van de Brielstraat en de Lucien Matthyslaan – om onderuit te zakken in een strandstoel en te genieten van een film, op zaterdagavond van een concert of comedy. Verder is er een gezinsprogramma op twee zaterdagnamiddagen”, vertelt Rutger De Reu, schepen van cultuur. 

Muziekprogramma

Op het muziekprogramma staan er zowel grote Belgische namen als lokale bands. De aftrap van jarDeins wordt gegeven door Brihang op zaterdag 11 juli. De volgende zaterdagen wordt hij opgevolgd door onder meer Flip Kowlier, Absynthe Minded en Sioen. De lokale muzikanten die in de tuin komen spelen zijn Kyoko (o.a. van Hooverphonic), Blue & Broke, Man in Black (a tribute to Johnny Cash) en Filet Americana. Nick Hollevoet (met een speciale zomerconference) en Johnny Trash zorgen dan weer voor de bulderlach op de comedyavonden. 

Gezinsprogramma

Op twee zaterdagen kunnen ook de gezinnen in de namiddag in de tuin komen genieten van een kinderconcert. Op zaterdag 25 juli is Kapitein Winokio Trio te gast en op zaterdag 22 augustus Radio Oorwoud. 

Openluchtfilmvoorstellingen

Tijdens het zomerprogramma wordt de cinema ook naar buiten gebracht. Op donderdag- en vrijdagavond kan iedereen na zonsondergang terecht voor een gevarieerd filmaanbod. Er worden grote kleppers hernomen die eerder in de filmzaal te zien waren, zoals ‘1917’, ‘Parasite’, ‘Joker’ en ‘The Lion King’. Een aantal grote filmtitels stonden gepland maar konden niet vertoond worden door de vroegtijdige sluiting zoals de kostuumfilm ‘Little Women’, de actiefilm ‘Bad Boys for Life’ (van het Belgische regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah), de biografie ‘Judy’ over Judy Garland of de artistieke komedie ‘Jojo Rabbit’. We halen ook een aantal legendarische klassiekers uit de kast, zoals ‘Pulp Fiction’ en ‘Grease’. Ten slotte wordt er ook een voorsmaakje gegeven van het filmnajaar door enkele films opnieuw op het grote scherm te tonen zoals ‘Dunkirk’ en ‘Interstellar’ van Christopher Nolan (die deze zomer zijn nieuwe film ‘Tenet’ uitbrengt) of ‘The Grand Budapest Hotel’ en ‘Moonrise Kingdom’ van Wes Anderson (die in het najaar zijn nieuwe film ‘The French Dispatch’ releaset). 

Veiligheidsmaatregelen

“Leietheater en stad Deinze vinden het belangrijk dat iedereen in een veilige omgeving kan genieten van een film of een concert” zegt Rutger De Reu. “Daarom wordt er rekening gehouden met de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. De tuin zal worden afgebakend met een maximum aantal strandstoelen, waarin plaatsgenomen kan worden in bubbels per 2 of 4 of alleen. Tussen de verschillende bubbels zal de vooropgestelde veilige afstand van 1,5 m voorzien zijn. Daarom worden er ook alleen tickets in bubbels verkocht. Vanaf het betreden van het terrein wordt gevraagd om zelf ook de maatregelen in acht te nemen: mondmasker dragen (verplicht, tenzij je in de strandstoel zit), handen ontsmetten, looprichting respecteren, … De deuren worden telkens een half uur voor aanvang geopend. Hou er rekening mee dat je pas naar binnen kan als de bubbel compleet is. Ook op zomeravonden kan het fris worden, dus raden we aan een warme trui, dekentje en kussen mee te brengen. Eigen drank en versnaperingen in een koelbox worden toegelaten” besluit de schepen van cultuur. 

Nieuw cultuurseizoen

Het nieuwe cultuurseizoen wordt dit jaar alleen online aangekondigd. Vanaf vrijdag 26 juni is het volledige programma te raadplegen op www.leietheater.be. De ticketverkoop zal uitzonderlijk pas starten eind augustus zodat Leietheater kan inspelen op de veiligheidsmaatregelen die dan van kracht zijn. De komende weken zullen de programmatoren een persoonlijke toelichting geven via de sociale mediakanalen en de website. Het publiek kan via deze kanalen ook vragen stellen. 

Praktische info jarDeins:

Filmtickets: € 5 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 – met een vast grondplan. 

Concerttickets: € 8 tot € 20 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 – met een vast grondplan.  

Kinderconcerten: € 15 per stoel / enkel te koop in bubbels van 1, 2 of 4 – met een vast grondplan.

Vooraf reserveren is aangewezen via www.leietheater.be of telefonisch tel. 09 381 07 40 – ticketverkoop start op vrijdag 26 juni om 13 u. – de ticketverkoop voor de films gebeurt per maand. Start ticketverkoop films augustus vanaf 21 juli. 

Start film: na zonsondergang – de exacte uren per film zijn te vinden op www.leietheater.be.

Start concert: om 20.30 uur. 

Deuren open: half uur voor aanvang.

Locatie: tuin tussen Leietheater en dienstencentrum Leiespiegel, op de hoek van Brielstraat en Lucien Matthyslaan.

Info

Dienst cultuur en evenementen, Brielstraat 8 – 9800 Deinze, 09 381 07 40

[email protected]www.leietheater.bewww.facebook.com/leietheater

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...