Heropstart Minder Mobielen Centrale vanaf 4 juni

Naar aanleiding van de versoepeling van de coronamaatregelen start de Minder Mobielen Centrale (MMC) opnieuw op. Dit uiteraard met aandacht voor alle nodige voorzorgsmaatregelen zowel voor de bestuurder als voor de passagier.

De Minder Mobielen Centrale is een sociale dienstverlening van OCMW Deinze voor personen met een beperkt inkomen die zich moeilijk kunnen verplaatsen. Zij kunnen rekenen op vrijwillige chauffeurs die op bepaalde uren of dagen beschikbaar zijn 

“De Minder Mobielen Centrale was, ten gevolge van het COVID-19 -virus, een aantal weken herleid tot een boodschappendienst voor de bestaande klanten” stelt Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor senioren. “Aangezien de maatregelen versoepelen, wordt deze dienstverlening opnieuw opgestart. De vrijwilligers mogen zelf beslissen of ze al dan niet terug ingezet worden.

We zorgen ervoor dat de chauffeurs over handgel beschikken zodat elke passagier voor het instappen de handen kan ontsmetten. We vragen dat zowel de chauffeur als de passagier een mondmasker draagt tijdens het vervoer. Prioritair wordt voorrang gegeven aan ritaanvragen voor bezoek aan arts, ziekenhuis, kiné en pedicure. Ook ritten naar de kapper en de winkel zijn mogelijk. Andere aanvragen worden – waar mogelijk- ingevuld volgens de beschikbaarheid van de chauffeurs. We hopen met deze heropstart mensen opnieuw te kunnen ondersteunen in hun mobiliteit en hen zo uit het isolement van de laatste weken te halen.”

Heb je enkele uren per week vrij? Wordt dan vrijwilliger-chauffeur bij de Minder Mobielen Centrale in Deinze.

Info

Minder Mobielen Centrale – Gentpoortstraat 41 – 9800 Deinze – 09 387 82 83 [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...