Technologische innovatie met een menselijk kantje voor de retailsector in tijden van corona. Pilootproject bij Molders Mode Deinze.

Stilaan wordt het duidelijk dat het veilig winkelen de nieuwe norm zal worden voor gans 2020. Tot zolang er niet op grote schaal gevaccineerd zal worden, is het belangrijk om veilig te wonen, te werken én te winkelen.  Naast de verplichte basismaatregelen, wordt het dragen van een mondmasker in winkels wel sterk aanbevolen, maar eigenlijk nog te weinig toegepast.  

Het project ‘Digitale Portier’ wil op een efficiënte en vriendelijke manier bezoekers helpen om veilig te winkelen, mét mondmasker. 

Canary, een technologisch bedrijf dat data capteert, analyseert en omzet naar interessante toepassingen voor bedrijven, creëerde in functie van de corona maatregelen een slim, sociaal product: de Digitale Portier.  Deze zal de komende maanden bezoekers verwelkomen van Molders Mode in Driespoort Shopping Deinze én hen op een unieke manier stimuleren om nog veiliger te winkelen met mondmasker.  Want veilig winkelen is belangrijk voor bezoekers én medewerkers.

De Digitale Portier waakt over de veiligheid van bezoekers en medewerkers op verschillende manieren

De Digitale Portier kan verschillende functies hebben, de voornaamste is het welkom heten van de bezoekers via een aantrekkelijke display en het tellen van hoeveel bezoekers in en uit de winkel zijn gegaan. Met het people-countingsysteem wordt de basismaatregel social distancing in acht genomen, zonder dat er extra handelingen door de winkelier of een medewerker vereist zijn.  Dit alles gebeurt geheel met respect van de GDPR regels, beelden worden niet opgeslagen, alleen de analyse van het beeld op het moment zelf wordt opgeslagen.

De Digitale Portier is dusdanig ontwikkeld, dat ook extra toepassingen in het kader van coronamaatregelen zoals temperatuurcheck (met manuele thermische camera meting) en het monitoren van gebruik van handgels bij het binnentreden, kunnen toegevoegd worden.

De nieuwste toepassing in functie van veilig winkelen is het herkennen van het dragen van een mondmasker.  

Molders Mode en Driespoort Shopping willen helpen sensibiliseren voor het dragen van een mondmasker in de winkels

Verplichten kan niet, maar het is zeer wenselijk een mondmasker te dragen in de winkels.  Eens men het enkele keren heeft toegepast, wordt het zelfs een gewoonte waar niemand nog van op kijkt.  Daarbij komt dat Molders Mode gericht is op gezinnen, en op die manier kan en wil bijdragen tot het creëren van deze gewoonte ook bij kinderen.  Het is ook een kwestie van solidariteit onder bezoekers en werknemers.  Door de Digitale Portier wordt iedereen verwelkomd en wordt aan bezoekers die geen mondmasker dragen gevraagd of ze een mondmasker wensen.  Een gratis mondmasker is verkrijgbaar aan de balie. Op deze manier wil Molders Mode en Driespoort Shopping in Deinze, samen met Canary bijdragen tot het nieuwe, veilige winkelen op een vriendelijke manier.  Bezoekers zullen zich veiliger voelen en nog meer genieten van het winkelplezier, een gevoel dat we met zijn allen volop terug willen ervaren.

Molders Mode heeft 3 grote vestigingen in Vlaanderen en wil een trendzetter zijn voor nieuwe, veilige winkelbeleving.  Voor het kiezen van mode en schoenen is het belangrijk dat er een ontspannen sfeer is en dat maximale veiligheid gegarandeert kan worden.  

De Digitale Portier kan hierbij helpen. 

De Digitale Portier is een samenwerking tussen Canary (voor het data-handling platform en proces optimalisatie), Domica (voor de technische know-how en installatie) en Total Concept (voor de visuele uitwerking).

De Digitale Portier kan ingezet worden in bedrijven en in retail en op een gestructureerde manier oplossingen bieden in het kader van veiligheid.  Op deze manier worden medewerkers ontzorgt en kunnen ze zich focussen op hun kerntaken, wat de dynamiek en de gemoedsrust ten goede komt.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...