Kapitaalsverhoging De Wassende Maan neemt vliegende start

De lokale coöperatieve bioboerderij De Wassende Maan lanceert een kapitaalsverhoging om investeringen mogelijk te maken. Amper 8 dagen later haalde de bioboerderij al €41.000 op. Een vliegende start voor een duurzame toekomst!

Zes vrienden werden in 1986 de allereerste coöperanten van De Wassende Maan. Door hun kapitaal samen te leggen konden ze Kristien Dewitte, oprichtster van de boerderij, steunen in haar pionierswerk in de biodynamische landbouw. Intussen telt de coöperatieve al meer dan 250 aandeelhouders.

Meer en meer klanten willen nu bij die bijzondere groep horen. De Wassende Maan wil het bedrijf vandaag verder versterken d.m.v. een kapitaalsverhoging (maximaal €100.000 in 2020). De lancering van deze zoektocht naar nieuwe coöperanten was een razend succes. Na amper 8 dagen haalde de boerderij al €41.000 aan nieuwe aandelen op.

Door met meer mensen de krachten te bundelen worden duurzame investeringen voor de toekomst mogelijk. Zo is de winkel op de boerderij aan uitbreiding en vernieuwing toe, en de software van de webshop voor biobox-abonnees vraagt om een update. De aankoop van bijkomende bio landbouwgronden in Astene vergt nieuw kapitaal en ook de dagelijkse werkingskosten stijgen door het grote succes van de korte keten verkoop.

In coronatijden gingen meer en meer mensen nadenken over de herkomst, gezondheid en duurzaamheid van voeding. Op De Wassende Maan worden de gezonde biogroenten van topkwaliteit enkel verkocht via de korte keten. Zo kan het aanbod en het volume afgestemd worden op een trouwe groep klanten, zónder voedselverspilling. De boeren, coöperanten en medewerkers voelen zich sterk verbonden met die klanten. De groenten worden rechtstreeks aan hen verkocht – niet anoniem via de groothandel. De kracht van korte keten, kraakvers van het veld!

Je kan coöperant worden door aankoop van minstens 3 aandelen. De prijs van één aandeel is gewaardeerd op €270. Door jouw participatie maak je een duurzame toekomst mogelijk voor lokale biolandbouw. In ruil voorziet De Wassende Maan veel voordelen: steevast 3% korting op alle aankopen in biobox, biowinkel en webshop; 20% korting op workshops op de boerderij; primeurnieuws over producten met een verlaagde coöperantenprijs en unieke activiteiten op de boerderij enkel voor coöperanten zoals rondleidingen, oogstmomenten, primeur zelfpluk, …

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...