N-VA vraagt bestendiging rijrichting Kalkhofstraat en deel Leiedam

In november 2019 besliste de gemeenteraad om de rijrichting van de Tolpoortstraat definitief te veranderen. Dit tot groot ongenoegen van handelaars en bezoekers van Deinze. De N-VA fractie, onder aanvoering van huidig fractieleider Bart Vermaercke, probeerde met een ultiem raadsbesluit de gemeenteraad tevergeefs van gedachten te doen veranderen.

De meerderheid (CD&V – Open Deinze), gesteund door Groen-Rood hielden echter voet bij stuk.

Bij wijze van tegemoetkoming aan de getroffen handelaars van de Markt en de Tolpoortstraat werd de rijrichting van de Kalkhofstraat en een deel van de Leiedam toen tijdelijk veranderd in de richting van de Markt en de Tolpoortstraat.

Bart Vermaercke: “Deze tijdelijke maatregel loopt op 1 juli af. Niemand schijnt te beseffen dat men dan zomaar terug kan naar de vorige situatie. We zullen dan ook op de gemeenteraad van woensdag 24 juni een raadsbesluit voorleggen die de huidige situatie bestendigt. Het is tijd dat er wat rust komt in de winkelstraten van Deinze. De handelaars, horeca, inwoners en bezoekers hebben geen nood in deze post-coronatijd op nog meer, al dan niet tijdelijke, verrassingen en geëxperimenteer met parkeer- en mobiliteitsproblemen tot gevolg. Ik verwijs daarvoor o.a. naar de discussie rond de bloembakken in de Tolpoortstraat en de Gaversesteenweg.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...