Ontdek onze stad via Leiespots en fotowandelzoektocht

Dit jaar verkennen we onze stad via de 101 Leiespots, de plekken waar je echt moet geweest zijn, en via een fotowandelzoektocht (5 km) in het centrum van Deinze. 

101 leukste Leiespots

Creatieve ondernemers brengen energie en enthousiasme. Toerisme Leiestreek selecteerde acht van de 26 kandidaten uit Deinze en stelt ze voor op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots. Het betreft de handelszaken Braavo, Zuskus, Foodbart, Letters & Co, HAJP, Komorebi, CreaLief en Donza.

Elke Leiespot krijgt een webpagina met onder meer een korte uitleg over de locatie, tips van de ondernemer, algemene tips, fiets- of wandelroutes en logeeradresjes in de buurt. De niet-geselecteerde kandidaten komen ook voor het voetlicht in de online campagne via website, Facebook en Instagram van Toerisme Leiestreek. De 101 leukste Leiespots werden ook in een handige gratis pocket verzameld die je kan vinden op de website of kan afhalen bij de dienst toerisme. Aan de campagne, die gisteren van start ging, is ook een wedstrijd gekoppeld. Gedurende een jaar beloont Toerisme Leiestreek elke maand de mooiste foto van een beleving in een Leiespot die gedeeld wordt met #leiestreek en #leiespot op Instagram of Facebook met een waardebon van 25 euro. Het wedstrijdreglement vind je op www.toerisme-leiestreek.be/leiespots

De fiets is één van de leuke manieren om verschillende Leiespots te combineren. Een aantal voorgestelde trajecten vind je terug in de brochure.

Fotowandelzoektocht

De 5 km lange fotowandelzoektocht is ook een leuke manier om kennis te maken met de Leiespots in het centrum van Deinze. Vrijwilliger en Deinzenaar Alfred Bauwens speelde in op het thema en werkte voor de vierde maal een mooie zoektocht uit in samenwerking met de dienst toerisme. Een dertigtal foto’s helpen je het kleinste detail en de Leiespots langs de wandeling te ontdekken. Om de moeilijkheidsgraad te verhogen, staan de foto’s op het deelnameformulier niet afgebeeld volgens het traject van de wandeling.

De fotowandelzoektocht loopt van eind juni tot en met 30 september. Het parcours en antwoordformulier zijn gratis te verkrijgen in het toeristisch infokantoor van Deinze.

De antwoordformulieren verwachten we ten laatste op 1 oktober 2020. De schiftingsvraag vind je in hetzelfde kantoor. 

“Met de 101 Leispots en de fotowandelzoektocht willen wij vooral ons doelpubliek bereiken” vertelt Bruno Dhaenens, schepen bevoegd voor toerisme. “Als ideale klant voor een vakantie in de Leiestreek zien we een zelfverzekerde en doelgerichte bezoeker voor wie een weekendje weg inspirerend en rustgevend moet zijn. Een museumbezoek, bezienswaardige gebouwen maar ook creatieve nieuwe ontwikkelingen interesseren hem bij uitstek. Uiteraard vergeten we ook onze inwoners niet, de eerste recreanten die kennis maken met de Leiespots”.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...