Publiek redt muzikanten te Hansbeke (Deinze)

Muzikanten die het moeten hebben van live-optredens zien al bijna drie maanden zwarte sneeuw. Arscene, het kleinschalig cultuurhuis in Hansbeke (deelgemeente van Deinze), bedacht het coronaticket en deed daarvoor beroep op zijn publiek: je koopt nu een ticket voor een concert dat zal plaatsvinden nadat corona overwonnen is. Arscene legt hetzelfde bedrag bij en betaalt nu reeds muzikanten voor een concert in de toekomst.

Foto: Arscene

“In een mum van tijd verzamelden we 8.000 euro waarmee we een aantal muzikanten een duwtje in de rug kunnen geven. We waren verwonderd van het succes van deze actie. Het publiek koopt immers blind een ticket, niet wetend voor welk concert. Maar kijk, de doorsnee Arscenebezoeker heeft blijkbaar vertrouwen in de programmatie én weet wat solidariteit is. Arscene en de betrokken muzikanten zijn het publiek zeer erkentelijk voor deze mooie vorm van samenhorigheid. Mochten de grote cultuurhuizen een dergelijk initiatief nemen, dan zouden misschien alle artiesten in nood geholpen kunnen worden…

Alle resterende concerten van het voorjaar zijn afgelast. De meeste hebben een plaatsje gevonden in de kalender van het najaar. We hopen dat we in september onze deuren weer kunnen openen en dat de muziekliefhebber weer volop kan genieten van de live muziek. We houden u op de hoogte.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...