Stad Deinze stuurt jeugdverenigingen veilig op kamp

De opluchting bij de jeugdverenigingen in Deinze was groot toen de hogere overheden beslisten dat jeugdkampen deze zomer toch konden doorgaan. Stad Deinze steunt de jeugdverenigingen in hun bijkomende opdracht om de kampen veilig en met respect voor de opgelegde maatregelen te laten verlopen, en voorziet allerhande veiligheidsmateriaal om mee te nemen op kamp.

“De jeugdverenigingen van Deinze zijn na de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad enthousiast aan de slag gegaan om hun kampen te organiseren. Ik ben zeer trots op hun grote inzet, want evident wordt het niet.”, zegt Schepen van Jeugd Rutger De Reu. De belangrijkste aanpassing wordt het werken met bubbels van 50 personen. “Die 50 kinderen en leiders mogen niet in contact komen met andere bubbels, ook al zijn er verschillende bubbels van dezelfde jeugdvereniging samen op kamp. Ook voor de koks gelden specifieke redenen en de kinderen mogen niet samen eten.”

“We willen de jeugdverenigingen echt met raad en daad bijstaan. We houden heel nauw contact met hen en informeren hen wanneer ze op praktische problemen botsen.”, aldus Rutger De Reu, “maar we willen verder gaan. We voorzien voor elke bubbel mondmaskers, ontsmettingsmiddel, allesreiniger en ontsmettingsalcohol. Ook een contactloze thermometer en faceshields voor alle leiding en koks moet hen in staat stellen om alles veilig te laten verlopen.”

“Verder wordt ook bekeken met de uitleendienst of we iedere jeugdvereniging stoelen en tafels kunnen meegeven op kamp, zodat er gemakkelijker apart kan worden gegeten en gespeeld. Het wordt een mooie zomer voor onze kinderen op kamp!”, besluit De Reu

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...