Sophie Siersack ex-Deinzenaar schrijft boek over simpel leven blijkt toch zo simpel nog niet.

©Koen Broos

Er zijn zo van die mensen die zich aan de sprong in het diepe wagen. Sophie Siersack en Davy De Pestel verhuisden vier jaar geleden naar Portugal om het leven bij het nekvel te grijpen alvorens het leven dat bij hun deed. Sophie schreef er een boek over.  Weg van Portugal ligt vanaf vandaag in de lokale boekhandel.


Sophie ken je misschien van boekhandel Letters & Co waar ze nog gewerkt heeft of van het vroegere café Jockey in Astene dat door haar vader werd uitgebaat. Davy groeide op in Vinkt. Tot aan hun grote tocht naar het zuiden woonden ze in Meigem en gaf Sophie volleybaltraining aan de miniemen van Cosmos Wontergem. Maar ze verruilden de velden en aardbeien van Meigem voor het Portugese heuvellandschap waar ze gestaag een verlaten quinta renoveren en een paar hectare grond bewerken.

Hun levensstijl valt niet meer te vergelijken met het leven in Deinze. Davy raakte verknocht aan het surfen en Sophie vond de tijd om gezond te koken, en te schrijven. Ze kreeg een eigen column bij het online reismagazine june. Het klinkt als een droom, maar zelf noemt het koppel het een prioriteit:

‘Je hebt maar één leven en dat wil je toch op je eigen manier leven?’

Het was dan wel de juiste keuze, maar zeker niet de gemakkelijkste want Sophie en Davy moesten, om dit waar te maken, helemaal opnieuw beginnen in een taal die ze niet beheersten en een cultuur die ze niet kenden. Ze kwamen zichzelf een paar keer tegen en ook hun huwelijk begon daar onder te lijden.

Het was allemaal voer voor het boek van Sophie, opgeschreven in 280 pagina’s avontuur: vechten voor je waarden, voor een persoonlijkheid die door niemand behalve jezelf wordt opgedrongen, voor een simpel leven onder de zon, maar bovenal vechten voor de liefdeO

Op 4 en 5 juli komt Sophie haar boek signeren. Wie zo lang niet kan wachten kan het boek, uitgegeven bij Lannoo, al vanaf 18 juni in de winkel vinden ! Weg van Portugal kost €20,99 en is een autobiografische roman.

Volg Sophie Siersack haar avonturen op Instagram

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...