KADE verwelkomt zijn leerlingen opnieuw

KADE, het deeltijds kunstonderwijs Deinze met de podiumkunsten (muziek, woord en dans) en de beeldende kunsten (o.a. schilderen, beeldhouwen, keramiek, tekenen…) gaat opnieuw van start respectievelijk op dinsdag 1 september en op woensdag 2 september 2020.

“Het deeltijds kunstonderwijs (DKO) kende een bijzonder moeilijk voorjaar. Het COVID 19-virus heeft het normaal lesgeven in de periode maart-juni 2020 sterk bemoeilijkt of onmogelijk gemaakt. De Vlaamse onderwijsminister heeft recent groen licht gegeven voor een volledige opstart van het onderwijs vanaf september weliswaar onder de code geel wat inhoudt dat een grote waakzaamheid aanbevolen is. Ook het DKO Deinze zal starten omdat de virologische situatie in onze stad relatief gunstig is. De burgemeester moet in de huidige stand van zaken dus geen bijkomende beperkingen opleggen. De preventiemaatregelen die vorig jaar werden ontwikkeld op beide sites worden uiteraard aangehouden en waar nodig nog verbeterd”, aldus Trees Van Hove, schepen bevoegd voor kunstonderwijs. 

Zo zal KADE Beeldende Kunsten bijvoorbeeld werken in twee grote bubbels (volwassenen en jongeren) die fysiek elk in één deel van het vroegere SASK les kunnen volgen. De schrijnwerkers van de stad hebben daarom enkele bijkomende panelen geplaatst zodat de bubbelwerking gevrijwaard blijft. Ook KADE Podiumkunsten zal alles in het werk blijven stellen om veilig les te krijgen met specifieke preventiemaatregelen per discipline. Dansen, een (blaas)instrument spelen of notenleer volgen, toneel en voordracht, het zijn specifieke domeinen die een bijzondere aanpak vragen en ook zullen krijgen. De ervaring die werd opgedaan tijdens de eerste coronagolf zijn zeker nuttig voor een nog veiliger opstart van de lessen. Het centraal draaiboek DKO van de Vlaamse overheid wordt de leidraad bij uitstek. De lessen in KADE Podiumkunsten starten op dinsdag 1 september en de lessen in KADE Beeldende Kunsten op woensdag 2 september. 

Leerlingen en ouders zullen nog de nodige instructies ontvangen, vooral via de digitale kanalen (nieuwsbrief, …). 

“Het vertrouwen in het kunstonderwijs is groot”, aldus schepen Van Hove, “zoals blijkt uit voorlopige cijfers van de digitale inschrijvingen afdeling podiumkunsten (geopend net voor het zomerverlof). Op vandaag zijn er meer inschrijvingen (ongeveer 1.500) dan op hetzelfde moment een jaar geleden toen er van corona nog geen sprake was. De digitale inschrijvingen voor beeldende kunsten zijn mogelijk vanaf maandag 24 augustus, maar ook hier heeft men een goed oog op de toekomst. Uiteraard kan men zich nog steeds inschrijven. Doen dus”, aldus de onderwijsschepen. 

Informatie over het aanbod en de digitale inschrijving voor KADE Podiumkunsten kan je vinden op www.deinze.be/kade-podiumkunsten-inschrijvingen

Voor KADE Beeldende Kunsten verwijzen we naar www.saskdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...