Naschoolse opvang Brieltuin Petegem tijdelijk in scholen

In 2021 komt er een nieuwbouw voor de naschoolse kinderopvang in de Oostkouterwijk, ter hoogte van sportcomplex Palaestra. De tijdelijke infrastructuur wordt er nu ontruimd en vanaf oktober verwijderd. De opvang voor kinderen uit Erasmus en Sint-Hendrik Petegem vindt vanaf 1 september plaats in de scholen zelf, in afwachting van de nieuwbouw.

Momenteel worden vijftig kinderen opgevangen in de tijdelijke infrastructuur aan sportcomplex Palaestra. Deze containers worden in oktober verwijderd en in 2021 vervangen door een duurzame en volwaardige nieuwbouw op dezelfde locatie. Het ultieme doel is om de kinderen een kwalitatieve naschoolse opvang te bieden in een leefomgeving waarin elk kind vanuit zijn eigenheid zich thuis en geborgen voelt. 

“Architecten Boulez & Degrande staan in voor het ontwerp, dat sober, open en licht werd uitgewerkt. Het gebouw zal een referentiepunt voor de buurt zijn met een tijdloze en aantrekkelijke architectuur met een warme, uitnodigende uitstraling” stelt burgemeester Jan Vermeulen.

“In de nieuwbouw kunnen tot 84 kinderen in drie leefgroepen opgevangen worden. Er komt ook een ruime buitenspeelplaats. Het project past binnen het geheel van de ontwikkeling van de Oostkouterwijk, waarvan de richtlijnen werden vastgelegd in een conceptstudie.”

“De containers worden nu ontruimd en vanaf oktober verwijderd. De kinderen uit Erasmus en Sint-Hendrik Petegem kunnen vanaf 1 september terecht in hun eigen school voor opvang via de stedelijke dienst de Duizendpoot” klinkt het bij schepen van onderwijs en kinderopvang Trees Van Hove. “Belangrijk om mee te geven in het kader van het voorrangsbeleid is dat de vaste gebruikers van de kinderopvang dit ook blijven. Voor de opening van de nieuwe kinderopvang mikken we op de zomer van 2022.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...