Duiken vanop het Poppoplein en op het eilandje in Merendree?

GroenRood wil in de toekomst meer mogelijkheden om buiten te zwemmen in Deinze

Foto: Groen Rood

Vandaag is buiten waterrecreatie wettelijk enkel mogelijk in het private Vosselare Put. Aan Maaigemdijk is dit verboden maar zwemt men nu met de officieuze toelating van de burgemeester. Voor GroenRood moet officieel en veilig op meer plaatsen mogelijk worden. Dit kan in stilstaand water, zoals vijvers en armen van de oude Leie, maar ook in bevaarbare waterlopen.

Kristof Vandenbergh, gemeenteraadslid voor GroenRood: ‘Zowel in het vroegere Deinze als in het vroegere Nevele hebben we behoefte aan meer waterrecreatie. We zien op verschillende plaatsen mogelijkheden. Eenvoudigst haalbaar lijkt het ons om bepaalde afgesloten stukken van de Leie en vijvers om te vormen tot zwemplaatsen. Daar naast willen we zeker bekijken of er bijvoorbeeld aan het Poppoplein of in andere bevaarbare waterlopen geen mogelijkheid bestaat. In Brugge kunnen zwemmers in de Reien zwemmen en in Kortrijk kan men 420 meter zwemmen in het kanaal Bossuit-Kortrijk. De kwaliteit van het water is er perfect.

Met GroenRood willen we zeker geen aanslag plegen op waardevolle natuurgebieden en daarom gaan we eerst in gesprek met de natuurverenigingen. Ook de verenigingen van vissers willen bij het overleg betrekken. Op de gemeenteraad van deze maand zullen we een voorstel laten stemmen om de verschillende mogelijkheden te onderzoeken. We hopen dat we zo vlug mogelijk meer buiten kunnen zwemmen in Deinze. In de Brielmeersen, in de afgesloten armen in Merendree, aan het Poppoplen, de site van de Molens van Deinze of op een andere plaats…. we zoeken nu uit waar dit het haalbaarst is.’

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...