Stad voorziet opnieuw bloklocaties voor Deinse jongeren

Het einde van de zomervakantie nadert met rasse schreden. Dat wil ook zeggen dat de herexamens snel dichterbij komen. Veel jongeren geven aan nood te hebben aan een stille, gestructureerde ruimte om in alle rust te kunnen studeren en we beseffen als stad dat dit voor sommige jongeren thuis niet mogelijk is. Daarom richt de jeugddienst van woensdag 12 augustus tot en met vrijdag 11 september 2020 een bloklocatie in voor studenten in de foyer van de bibliotheek Landegem en in een zaal in Leietheater.

“Studeren in coronatijden is niet gemakkelijk. Nu het einde van de zomervakantie en daarmee ook de tweede zittijd in zicht is, wil stad Deinze haar studenten opnieuw ondersteunen. Veel studenten halen meer motivatie uit het samen studeren met lotgenoten en hebben nood aan een stille ruimte om aandachtig te kunnen studeren”,vertelt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor onderwijs. “Voor sommige jongeren is thuis studeren een moeilijke opgave. Daarom voorziet de jeugddienst opnieuw twee rustige bloklocaties: één in de foyer van de bibliotheek Landegem (Stationsstraat 20, Landegem) en één in een zaal in Leietheater (Brielstraat 8, Deinze)”, vult Rutger De Reu, schepen bevoegd voor jeugd, aan.

Openingsuren bloklocatie foyer bibliotheek Landegem (18 studeerplaatsen) van woensdag 12 augustus tot en met vrijdag 11 september 2020:

 • Maandag en vrijdag: 9 u. – 18 u.
 • Dinsdag, woensdag en donderdag: 9 u. – 19 u.
 • Zondag: 9 u. – 12 u.

Openingsuren bloklocatie Leietheater (10 studeerplaatsen) van woensdag 12 augustus tot en met vrijdag 11 september 2020:

 • Maandag tot en met vrijdag: 9 u. – 17 u.

Enkele belangrijke aandachtspunten voor beide locaties:

 • Vooraf reserveren is verplicht via www.deinze.be/webshop
  Bij aankomst kiest de student één studeerplek uit die de rest van de dag zijn/haar plaats blijft.
 • Ontsmetten van de handen bij het binnenkomen van de locatie is verplicht.
 • Studenten moeten zelf hun studeerplek op regelmatige tijdstippen ontsmetten met de voorziene spray en doekjes.
 • Studenten moeten altijd de maatregelen voor social distancing in acht nemen.
 • Het dragen van een mondmasker is voor beide locaties altijd verplicht, ook op de eigen studeerplek.
 • (Lunch)pauzes worden thuis of buiten genomen met inachtneming van de geldende maatregelen voor social distancing. Dit kan in geen geval in de gebouwen zelf gebeuren.
 • Studenten staan zelf in voor alle nodige dranken en tussendoortjes. Er wordt op de bloklocaties geen water of koffie aangeboden.
 • We reserveren opnieuw dagelijks 3 studeerplekken in Landegem en 2 studeerplekken in Deinze voor studenten uit kwetsbare gezinnen. Studenten die via het Sociaal Huis een plaats wensen te reserveren, kunnen dit rechtstreeks bij de jeugddienst doen.

Burgemeester Jan Vermeulen deelt ten slotte nog mee dat in deze coronatijden een aantal studenten een alternatief zochten voor studeren in groep. Ze bleven thuis en zetten hun pc open zodat ze elkaar zagen studeren thuis. Hierdoor motiveerden ze ook elkaar, met goede resultaten tot gevolg.

Info

Jeugddienst

Mouterijdreef 20 – 9800 Deinze

09 381 86 61

[email protected]

www.deinze.be/webshop

www.deinze.be/bloklocaties

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...