Reuzenrad komt naar Deinze!

Deinze bedankt zijn inwoners voor de corona inspanning met een zitje naar de wolken!

Stad Deinze nooit verlegen voor een leuke stunt brengt een echt gigantisch rad van ±40 meter naar onze stad, maar in Deinze zal dit het grote fietswiel genoemd worden. Vanaf half oktober tot half november zal je de skyline vanop grote hoogte kunnen zien en beleven. Dit zal allicht leuke en unieke plaatjes opleveren, met een 360° zicht over onze stad en zijn deelgemeenten.

Deinze krijgt er tussen 16 oktober en 15 november een echte publiekstrekker bij. Megarad SkyWheel strijkt er dan neer op het Sint-Poppoplein. “Het veertig meter hoge rad van de Nederlandse exploitant V.O.F. Van Reken biedt plaats aan 144 personen in 24 gondels en stond eerder al in bijvoorbeeld Hongkong, Dubai en Berlijn. We hebben het te danken aan de mensen van de kermis die iets wouden terugdoen voor Deinze” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “We zullen ook een actie doen om onze coronahelden een gratis rit aan te bieden op het rad.”

“Heel wat evenementen en activiteiten konden door de coronamaatregelen spijtig genoeg niet plaatsvinden. We wilden als stadsbestuur in deze moeilijke tijden een extra voorzien voor onze inwoners en bezoekers en hebben hiervoor de nodige fondsen vrijgemaakt” stelt schepen van financiën Norbert De Mey.

“Ik twijfel er niet aan dat dit een goede zaak zal zijn voor de stad, de handelaars en de horeca” zegt schepen van lokale economie en feestelijkheden Bruno Dhaenens. “Zo’n attractie zorgt voor beweging in de stad. Wie naar het rad komt, blijft er ongetwijfeld om te shoppen, iets te eten of te drinken in een van onze vele mooie zaken.” ’s Avonds wordt het rad prachtig verlicht met duurzame LED-lichten, wat een mooi effect zal geven aan de Leieboorden.

Een ticket voor het SkyWheel zal € 7 kosten voor volwassenen en € 5 voor kinderen. Een niet te missen kans om de stad uit een ander perspectief te zien!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...