Eating habits zet de weegschaal schaakmat!

Eating Habits heeft al een vaste waarde in Deinze, Charlotte Vande Riviere (28 jaar, geboren te Deinze) heeft Eating Habits in 2014 opgericht en doet reeds 6 jaar consultaties bij haar thuis. Maar het was tijd voor een nieuw verhaal! EATING HABITS is een BV geworden en nu staan ze met 2 vrouwen aan het roer, klaar om een nieuw verhaal te schrijven! Jolien De Corte (29 jaar, geboren te Waregem)  & Charlotte hebben samen gestudeerd en hadden altijd al dezelfde visie en mindset. Nu hebben ze hun energie & ideeën gebundeld en staan ze te popelen om van start te gaan. Jolien was tot nu toe zelfstandig diëtiste in bijberoep (praktijk Manuwell Machelen) en was klinisch diëtiste in het ASZ te Aalst. 

Eating Habits

Openingsweekend op 11,12 en 13 september 2020. Je kan nog een mail sturen om jouw plaatsje te reserveren naar [email protected], de plaatsjes zijn bijna volzet!

Na elk 6 jaar ervaring in het vak, vonden ze het tijd voor VERANDERING, tijd voor een ANDERE AANPAK. Ze willen 100% inspelen op wat leeft de dag van vandaag. EATING HABITS op de Markt in Deinze moet een GEZELLIGE PLEK worden waar je met hen AAN TAFEL kan schuiven om alle tips en trics onder de knie krijgen. Dit alles in een losse, energierijke sfeer welke sowieso een enorme motivatieboost gaat geven!

Deze 4 peilers kunnen hun aanpak samenvatten.

PRAKTISCH

Iedereen weet wel wat gezonde voeding is, maar het loopt meestal spaak bij HOE passen we dit allemaal toe in een onze DRUKKE LEVENSSTIJL? Het is vaak de TIJD & DE INSPIRATIE welke ontbreekt. Waardoor de motivatie slinkt en mensen opgeven. Dus willen ze met EATING HABITS vooral daar op inspelen: wat is gezonde voeding, waar vind ik de producten, hoe kan ik dit allemaal inplannen, wanneer doe ik dit,…. Ze bieden het totaalplaatje aan. 

DE WEEGSCHAAL STAAT NIET CENTRAAL

Het gebeurt nog te vaak dat frequent wegen tot frustratie, obsessie en soms zelf opgeven leidt. Wanneer je de weegschaal loslaat, verleg je jouw focus! Er komt meer ruimte vrij om je te focussen op jouw eetgewoontes & een groot stuk stress valt weg. Dan volgt de weegschaal automatisch. Daarom zit wegen niet meer standaard in onze begeleiding, maar eerder als extra. Er zal wel de mogelijkheid zijn om een lichaamsanalyse te laten uitvoeren, want dit zegt ons veel meer dan een getal op de weegschaal. We kunnen onze vooruitgang vooral ‘meten’ a.d.h.v. een spiegel, onze kledij, ons energielevel, onze huid, … 

Ons doel is niet om te stoppen met gewicht verliezen, maar wel het loslaten van de negatieve associatie tussen het getal op de weegschaal en jouw stemming, motivatie en zelfzekerheid.

THE POWER OF TOGETHER

Het uit de doeken doen van alle tips & trics zal in hoofdzaak IN GROEP doorgaan. Want iedereen zit er tenslotte omwille van dezelfde reden. Dit worden steeds ENERGIERIJKE, TOFFE lessen zonder de stempel te krijgen van welk getal er bij jou hoort. Het gaat een groepsgevoel creëren welk (h)erkenning kan geven en ook zal motiveren.  

VOEDING TERUG NORMALISEREN

Door de dieetcultuur zien we dat een te groot percentage van de bevolking een verstoord eetpatroon creëert. Laat ons maar gewoon weer normaal gaan doen: alles kan en alles mag zolang je dit maar in een juiste verhouding eet. Ze willen de extremen en de hoge eisen die we onszelf opleggen achterwege laten. Diëten laten we ver achter ons, we gaan voor een gezonde levensstijl. 

Verder hebben ze nog vele andere plannen met EATING HABITS, ze willen nog veel PROJECTEN gaan uitwerken en focussen ons ook vooral op LOKAAL. We proberen zoveel mogelijk de lokale ondernemers mee te nemen in ons verhaal en we willen van Deinze een #GEZONDDEINZE maken, maar dit dan in zijn meest haalbare vorm! 

Het aanbod zal te vinden zijn op www.eating-habits.be vanaf midden september! Je kan hen ook volgen op Facebook & Instagram!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...