Topfilms op het witte doek in Leietheater

De openluchtfilms tijdens jarDeins gaan de laatste weken in. Vanaf dinsdag 6 oktober start de filmwerking van Leietheater opnieuw op in de zaal. Jong en oud kunnen op dinsdag en woensdag genieten van een gevarieerd filmprogramma.

“We kondigden eerder al aan dat we vanaf oktober weer volop de kaart van cultuur trekken in ons Leietheater”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu, “in dat aanbod mogen films uiteraard niet in ontbreken.”

“Iedere dinsdagavond wordt Leietheater omgetoverd tot een fijnzinnige cinema die de kaart trekt van de onafhankelijke film, met cultfilms uit alle hoeken van de wereld, human interest, documentaires en internationaal gelauwerde arthousefilms. Op woensdag komt een brede waaier van klassefilms rond toegankelijke thema’s voor alle leeftijden aan bod. Zowel op woensdagnamiddag als -avond wordt een aardig aanbod met de laatste blockbusters, de tofste kinderfilms en de gezelligste familiefilms geprogrammeerd”, aldus Rutger De Reu.

Door zowel in te zetten op onafhankelijke films als op blockbusters zal Leietheater een brede waaier aan films kunnen brengen. Op 6 oktober start de filmwerking met het benauwend oorlogsdrama ‘Beanpole’, dat zich afspeelt in het naoorlogse Leningrad. De blockbusters in oktober zijn ‘Little Women’ en ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. In oktober is ook de veelbesproken psychologische thriller ‘The Lighthouse’ te zien, met Robert Pattinson en Willem Dafoe. Later dit seizoen worden volgende films nog verwacht: ‘Tenet’, ‘The Racer’, ‘Honeyland’, ‘The French Dispatch’, …

Ook gezinnen met grote en kleine kinderen zullen hun gading vinden met familiefilms op woensdagnamiddag om 14 uur, met de ene woensdag een film voor kleuters/kleinere kinderen en de andere keer voor lagereschoolkinderen. In oktober de komische blockbuster ‘Dolittle’ (6+) met Robert Downey Jr. en een prachtige animatiefilm ‘Marona’ (8+) met illustraties van de Belgische Brecht Evens.

Filmspecials

“Net zoals vorig seizoen zal Leietheater deel uit maken van het circuit FilmFest Gent on Tour. Hierbij wordt er elke derde dinsdag per maand een toonaangevende film in avant-première getoond, meestal met een inleiding op scherm door Patrick Duynslaegher.”, vertelt schepen De Reu, “in oktober is de hartverscheurende documentaire For Sama te zien. De regisseuse begon als twintigjarige studente in 2011 als burgerjournalist de escalerende burgeroorlog in Syrië te documenteren.”

Dankzij een samenwerking met ELFDORPEN kunnen de senioren elke tweede dinsdag (van november tot mei) in de namiddag naar de film, omdat het voor deze doelgroep niet altijd gemakkelijk is om ’s avonds nog naar de film te komen. Maar uiteraard is iedereen welkom om ook op dinsdagnamiddag naar de film te komen.

Verlenging filmkaarten

Alle filmkaarten en cadeaubonnen die nog geldig waren op het moment van de lockdown worden verlengd met 6 maanden. Alle houders van een filmkaart krijgen eerstdaags een mail vanuit Leietheater met de nieuwe vervaldatum en het aantal beschikbare filmbeurten.

Zorgeloos en coronaproof genieten van cultuur

Leietheater laat het publiek zorgeloos genieten van cultuur en houdt rekening met alle vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. Hierbij wordt rekening gehouden met de social distancing van 1 meter en is de zaalcapaciteit (voorlopig) beperkt tot een maximum van 200 personen. Wees er dus snel bij. Koop jouw tickets steeds in (jouw eigen) bubbel van 1, 2, 3 of 4. Via het online ticketingssysteem zie je de beschikbare bubbels op het zaalplan. Bovendien zal er een extra ingang langs de Brielstraat opengesteld worden, zodat er geen lange wachtrijen ontstaan. Tijdens de voorstelling is het dragen van het mondmasker verplicht.

Praktische info
Tarieven:
Basistarief: 9 euro per filmvoorstelling.
Jeugdtarief (jonger dan 26 jaar): 7 euro per filmvoorstelling.
Kansentarief: 3 euro per filmvoorstelling.
Filmkaart (8 tickets voor filmvoorstellingen, op te nemen binnen 1 jaar vanaf aankoop): 50 euro.

Tickets kunnen gekocht worden via de website www.leietheater.be of aan de ticketbalie van dinsdag t.e.m. vrijdag van 14u tot 16u.

Het volledige programma wordt maandelijks bekendgemaakt via www.leietheater.be/films en een maandoverzicht in openbare plaatsen zoals DC Leiespiegel, de bibliotheek en Leietheater zelf.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...