Canvas te gast in Sint-Hendrik over de staat van het klimaat

Canvas maakte een reportage over de klimaatacties die in Deinze plaatsvonden en toont hoe jongeren omgaan met de klimaatcrisis.

Leiespiegel Deizne

Als je elke dag oog in oog staat met tieners voor wie 2100 helemaal niet zo veraf is, dan zijn je lessen over klimaatopwarming niet zomaar droge theorie. Leerkracht aardrijkskunde Koen Meirlaen (campus Sint-Hendrik) maakt er dan ook écht werk van: in zijn lessen, via een website (www.sogetinformed.com) en met verschillende acties – na zijn klimaatonderzoek in Antarctica. Ook de gevel van het museum van Deinze en de Leiestreek komt mooi in beeld want het museum zette  haar schouders onder het klimaatproject ‘Oceans are rising, so get informed’.

De link naar de reportage:
https://www.youtube.com/watch?v=50GL7e1A6jQ

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...