Arscene uit Hansbeke Zjaloezigen Zjeraar 2020

De Hansbeekse dorpskrant Vlakaf heeft vzw Arscene verkozen tot Zjaloezigen Zjeraar 2020, de prijs voor een verdienstelijke Hansbekenaar of Hansbeekse vereniging.

Voor de redactie van Vlakaf is deze erkenning meer dan terecht: Arscene geniet immers bekendheid tot ver buiten het Meetjesland en zet Hansbeke mee op de kaart. ‘Zonder Arscene zou ons dorp niet hetzelfde zijn’, zegt hoofdredacteur Koen Persyn. ‘Bovendien draagt Arscene het hart op de juiste plaats, want tijdens de lockdown zette het bestuur een solidariteitsactie op touw voor muzikanten die het wat moeilijker hebben in tijden van corona.’

Op zondag 11 oktober om 10.30u organiseert Vlakaf een feestelijke uitreiking in de Sint-Petrus-en-Paulus kerk van Hansbeke. Het voltallige bestuur van Arscene wordt er gehuldigd als 16de laureaat van de Zjaloezigen Zjeraar. Hansbekenaar Maarten Flamand en Esther Lybeert (The Antler King) zorgen voor de muzikale omkadering. Het evenement is gratis, maar inschrijven via www.vlakaf.be is verplicht. 

We nodigen de pers graag uit voor de uitreiking.

Over Arscene

Arscene is een klein maar fijn cultuurhuis in Hansbeke, dat al 10 jaar een eigenzinnige mix van muziek, woord en smaak brengt. Programmator Wouter Labarque gaat op zoek naar jonge talenten en fantastische muzikanten die je niet gauw in het gewone circuit van cultuurcentra tegenkomt. Maar ook bekende namen zoals Sioen, Tamino, Roland of Marble Sounds traden hier al op. 

Arscene organiseerde de voorbije jaren al meer dan 270 activiteiten, hoofdzakelijk muziekoptredens, en bereikte hiermee zo’n 20.000 bezoekers. De zaal staat bekend om zijn gezellige sfeer en de perfecte akoestische omstandigheden waarin de concerten plaatsvinden. Het huidige bestuur van Arscene bestaat uit voorzitter Wouter Langeraert, programmator Wouter Labarque, Piet De Muynck, Katrien Janssen, Hilde De Poorter en Bernadette Vandercammen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...