Zitdagen Groeipakket in Huis van het Kind Deinze

Vanaf oktober kan je in Huis van het Kind Deinze terecht op zitdagen van de uitbetalingskantoren van het Groeipakket. Op die manier willen we ouders nog beter tegemoetkomen met hun vragen over bijvoorbeeld de extra COVID-19-toeslag bij inkomensverlies door het coronavirus. Wegens de coronamaatregelen wordt er voorlopig alleen op afspraak gewerkt.

De kinderbijslag werd op 1  januari 2019 omgevormd tot het Groeipakket. Dat is het geheel van gezinsbijslagen (de vroegere kinderbijslag) en andere financiële tegemoetkomingen die de Vlaamse overheid voorziet op maat van elk kind in elk gezin.

Het Groeipakket bestaat voor elk kind dat in Vlaanderen is gedomicilieerd uit een (eenmalig) startbedrag, een (maandelijks) basisbedrag en een (jaarlijkse) schoolbonus. Sommige gezinnen hebben extra ondersteuning nodig die ze kunnen verkrijgen via de sociale toeslag en de zorgtoeslag. Verder zijn er ook nog de participatietoeslagen voor sommige kinderen, die naar een door Vlaanderen erkende of gesubsidieerde kinderopvang of school gaan in Vlaanderen of Brussel. Lees meer op www.groeipakket.be

Covid-19-toeslag

Omdat veel gezinnen tijdens de lockdown geconfronteerd werden met een inkomensverlies, nam de Vlaamse regering een aantal ondersteunende maatregelen zoals de COVID-19-toeslag. De COVID-19-toeslag kan nog worden aangevraagd tot en met 31 oktober (www.groeipakket.be/covid19). 

“We kregen signalen dat er nog kwetsbare gezinnen zijn die niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid om een COVID-19-toeslag aan te vragen. Daarom namen we het initiatief om samen met het Huis van het Kind Nazareth en Huis van het Kind De Pinte/Sint-Martens-Latem zitdagen van het Groeipakket te organiseren in ons Huis van het Kind. We willen op deze manier de stap naar een uitbetalingskantoor kleiner maken en de informatie dichter bij huis brengen” vertelt Marleen Vanlerberghe, schepen bevoegd voor armoedebeleid. 

Zitdagen op afspraak

“Er zijn vijf verschillende uitbetalingskantoren die het Groeipakket aanbieden: FONS, Infino, Kidslife, My Family en Parentia. We werken met een beurtsysteem, waardoor elk kantoor in ons Huis van het Kind Deinze en ook in Nazareth en De Pinte een zitdag heeft”, vervolgt Trees Van Hove, schepen bevoegd voor het Huis van het Kind Deinze. “Gezinnen kunnen op die manier volgens de zitdagen een afspraak boeken met het kantoor van hun voorkeur.”  

De zitdagen gaan van start in de maand oktober. Maandelijks worden er telkens twee zitdagen georganiseerd van 9 uur tot 12 uur in Huis van het Kind Deinze: in de 1e week van de maand op vrijdagvoormiddag en in de 3e week van de maand op maandagvoormiddag. De eerste zitdag heeft plaats op vrijdag 2 oktober en wordt bemand door FONS.  Parentia is aanwezig op maandag 12 oktober.  

Wegens de coronamaatregelen werken we voorlopig alleen met bezoeken op afspraak. Je kan dit doen door een e-mail te sturen naar [email protected] met vermelding van het kantoor, de datum en het uur waarop je een afspraak wil maken. Het volledige overzicht van welk uitbetalingskantoor wanneer in Huis van het Kind aanwezig is lees je op www.deinze.be/groeipakket

Info

Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze, 09 381 68 70

[email protected]

www.groeipakket.bewww.groeipakket.be/covid19

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...