Kip aan t’spit in Gottem

‘t Gouden Kiekske staat nu elke donderdag van 14u tot 18u op het Camiel de Waegenaere plein, langs de Oude Heirbaan in Gottem.

Sören afkomstig uit Astene en Line afkomstig uit Machelen aan de Leie staan vanaf nu elke donderdag met hun truck in Gottem.

13 jaar geleden leerde Sören de dochter van 2 bekende marktkramers kennen, nl. Mario van den Heede en Katia Dhulst van Lina-Star nv. In die tijd bekend door hun vele feesten die ze als traiteur deden en de vele markten waar ze aanwezig waren.

Sören werkte toen nog bij D&D in Deurle als plaatser van zonwering. Lang duurde het niet voor hij een mooi aanbod van zijn schoonvader kreeg om mee te gaan naar de markt. Een aantal opleidingsjaren later namen ze het besluit om hun eigen zaak uit de grond te stampen, zo ontstond ‘t Gouden Kiekske.

Ondertussen zijn ze een dikke 4 jaar actief en alles draait op wieltjes. De markten zijn goed, hun klanten tevreden en steeds weer staan ze klaar voor die gezellige babbel tussen het bestellen door op de markt. Ze staan reeds op 3 markten: op dinsdag in Lochristi, op vrijdag in Kruibeke (hele dag) en op zondag in Lokeren (aan het station).

Stilaan werd het tijd voor een extra plaatsje dicht bij huis, hun oog viel op Gottem. Een ruime parking, gelegen aan een verbindingsweg en sinds het laatste buurtwinkeltje hier gesloten is, was er dus helemaal niks meer in de buurt! Reden te meer om de mensen hier te verwennen met hun dagverse bereidingen en verse kippen, billen, ribben,…

Dit vind je misschien ook leuk...