Infinity zet mama’s samen met hun baby’s aan het sporten. Specialisten zijn het er allemaal over eens: Het is uiterst belangrijk voor jonge ma-ma’s om postnatale spierverstevigende oefeningen te doen om terug in vorm te komen na hun bevalling.

Natuurlijk is het vaak een ware beproeving om dit ingepland te krijgen met een jonge baby in huis. Mensen die fitness coach Charlotte Claeys kennen omschrijven haar als enthousi-ast, goedlachs  en sinds kort ook als liefhebbende mama. Deze zomer werd ze trotse mama van Elian. Als gedreven groepsles instructrice ging ze op zoek naar een manier om weer in vorm te komen en snel weer aan de slag te kunnen te Infi-nity.

Zoals vele kersverse moeders kon Charlotte aan de levende lijve ondervinden dat het helemaal niet evident was om een sportmoment in te plannen in een overvolle agenda. Haar oplossing? Sporten samen mét haar zoontje. Zo werd de nieuwe groepsles “Mommy Moves” geboren.
“Tijdens mijn zwangerschap volgde ik een intensieve opleiding specifiek gericht op het trainen van vrouwen tijdens en na de bevalling. Ook uit ervaring weet ik nu pre-cies welke spieren het zwaar te verduren krijgen tijdens een zwangerschap. In de les ga ik dus gericht te werk en verstevigen we buik-, bil- en bekkenbodemspieren op een correcte manier. Materiaal is niet nodig, want je maakt gebruik van het ge-wicht van je baby.”

Mommy Moves is dus niet alleen goed voor je conditie, maar het versterkt ook nog eens de band met je kindje. Naast aangepaste oefeningen maakt Charlotte even tijd voor leuke spelletjes met de baby. Bovendien leer je andere mama’s kennen met wie je ervaringen kan uitwisselen.
“En je hebt geen oppas nodig”, grapt Charlotte.

De lessen zijn ideaal voor mama’s met baby’s vanaf 6 weken tot ongeveer 1 jaar en gaan wekelijks door op dinsdag om 18u15 te Infinity vanaf 20 oktober. Prijzen en meer details kan je terugvinden op de website www.infinityfitness.be

Delen op: