Deinzenaar Jens Naessens tekent bij Italiaanse cultclub Calcio Foggia.

Jens Naessens, oud leerling Sint-Vincentius, oud-inwoner, ex-speler van KMSK Deinze Jeugd en ex-goalgetter van Zulte-Waregem, KV Mechelen, Westerlo en Roeselare, hij mag zich stilletjes aan in het rijtje van bekende voetbal-Deinzenaren plaatsen. Boven hem uiteraard de cult-legends zoals Tony Sergeant en Bert Dhondt.

Gisteren konden we onze ogen niet geloven toen we via Instagram vernamen dat Jens met een truitje van Foggia stond te pronken en dit onder een zuid Italiaans zonnetje in een prachtig stadion. WOWWWW onze Jens. Calcio Foggia, voor de mensen die het niet weten daar speelde vroeger ene Luis Oliveira (ex-Rode Duivel).

Jens was vrije speler na het rare einde van KSV Roeselare en zocht dus een club. Via zijn makelaar Pure Sports Management kon hij bij Calcio Foggia tekenen.

DO: En was het een droom om ooit in Italie te voetballen? En voor hoeveel seizoenen heb je getekend?
Uiteraard is het een droom om in Italië te voetballen, als kind droomde ik al van buitenlandse competities en nu is het werkelijkheid, het is echt ongelofelijk dat ik hier voor een jaar heb getekend met optie voor een extra jaar.

DO: Kende je Calcio Foggia, ben je al ooit in de streek geweest, hoe ver ligt het strand?

De club kende ik omdat ik vorige maand in de streek was voor onderhandelingen met een andere club uit de reeks, maar die transfer is op het laatste moment afgesprongen. Foggia ligt dicht bij het strand en een uurtje van Bari. Dus echt wel een mooie streek.

DO: Waar verblijf je nu?

Nu zit ik voorlopig op hotel en we zoeken snel een huisje, mijn vrouw via het internet en ik hier ter plaatse, als alles geregeld is komen mijn vrouw en dochtertje af. Mijn dochter ging vanaf april normaal naar de kleuterschool gaan maar dat zullen we hier wel kunnen oplossen.

DO: Kan je al een mondje Italiaans?

Voorlopig kan ik nog geen Italiaans maar ik werk er hard aan. Vandaag heb ik de eerste training en het zal direct vollenbak moeten zijn, want ook hier in Italië om de 3 dagen match.

Wie de avonturen van Jens wil volgen kan dit via www.instagram.com/jensnaessens

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...