Ook in november zorgeloos genieten van cultuur in het Leietheater

Leietheater kende een geslaagde seizoenstart met een uitverkocht openingsweekend. Vanaf vrijdag 9 oktober 12u kan het publiek tickets kopen voor de voorstellingen en concerten in november. Door de ticketverkoop maandelijks te laten lanceren kan Leietheater kort op de bal inspelen op de veiligheidsmaatregelen.

“Onze eerste ervaringen met het veiligheidsprotocol dat we uitschreven voor het Leietheater zijn zeer positief”, aldus schepen Rutger De Reu, “we kunnen op een zeer veilige manier 200 personen laten genieten van cultuur in ons Leietheater. Door de extra toegangen en wachtzones zijn er ook geen files en ontvingen we deze week meermaals 200 tevreden cultuurbelevers. We staan dus klaar om ook ons programma voor november te lanceren.”

In november worden de dagen korter en killer, en daarom brengt Leietheater op 14 november extra warmte met veel licht. Wat is er mooier in een donkere periode dan je te laten betoveren door een lichtspel op scène? Een orkest van licht, geïnspireerd door de vuurvogelsuite van Igor Stravinsky, met de voorstelling ‘Firebird’!

In de herfstvakantie start een nieuw theateratelier van LARF! Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen gedurende drie dagen kennismaken met de theaterwereld, en vooral hun eigen fantasie te verkennen.

Op de laatste zondag in november mogen de kinderen dan weer alle teugels lossen bij de voorstelling ‘En braaf zijn!’. Voor één middag verdwijnen alle volwassenen, de tv, de computer, de hobby- en huiswerkagenda én vooral het zinnetje: ‘En braaf zijn!’ Een middag om te spelen, zot en ondeugend te zijn, je vuil te mogen maken, risico’s te nemen. Een inspirerende voorstelling vol humor en spelplezier. Een pleidooi om even ongeremd kind te mogen zijn.

Veel muziek in november, want naast Jazzy Sunday staat ook Jef Neve (solo) opnieuw op de planken in Leietheater. Als meester-improvisator speelt hij in op de suggesties van het publiek. De voorstelling is twee maal te zien op zaterdag 21 november.
Na heel wat uitverkochte zalen in Vlaanderen en Nederland brengt Maarten Westra Hoekzema ook zijn heerlijke vertelling in Deinze. Als twintiger vraagt hij zich af wat het betekent om volwassen te worden. En moeten we überhaupt volwassen worden?
Zorgeloos genieten van cultuur
Het nieuwe cultuurseizoen wordt dit jaar enkel online aangekondigd. Vanaf vrijdag 9 oktober kan het publiek tickets kopen voor november, vanaf 6 november voor december en vanaf 11 december voor januari 2021. Tickets kunnen gekocht worden via de website www.leietheater.be<http://www.leietheater.be/> of aan de ticketbalie van dinsdag t.e.m. vrijdag van 14u tot 16u. Koop jouw tickets steeds in (jouw eigen) bubbel van 1, 2, 3 of 4. Het zaalplan werd zodanig opgesteld dat het publiek geschrankt zit en er voldoende plaats is tussen de verschillende bubbels. De zaalcapaciteit beperkt tot een maximum van 200 personen. Tijdens de voorstelling is het dragen van het mondmasker verplicht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...